Vriendenschaar even uit de problemen

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vriendenschaar is voorlopig uit de degradatiezorgen. De Hardinxveldse korfballers trokken zaterdag in de cruciale wedstrijd tegen Rust Roest aan het langste eind: 16-14.

De aanhangers beleefden tijdens de wedstrijd één van de weinige droge uurtjes van de dag en kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. De Eindhovense ploeg, getraind door oud-international Leon Simons, schoot uit de startblokken. Binnen enkele minuten stond het 0-3 en leek een nederlaag in de maak. Na de 2-4 waren het Bert Verspuij en Sander Harinck die het gat dichtten tot 4-4. Menno Kop bracht Vriendenschaar in prima positie voor de rest van de middag met twee schitterende afstandschoten. Na de 7-4 van Vriendenschaar lukte het Rust Roest pas iets terug te doen. Met een 7-6 stand op het scorebord gingen beide ploegen naar de thee. Direct na rust herstelden de bezoekers het evenwicht en vreesden de Hardinxveldse supporters eenzelfde start als in de eerste helft. De groenhemden kwamen echter scherp uit de kleedkamer. Met agressief verdedigen en lange aanvallen werd de tegenstander buitenspel gezet. Door scores van Wendy Koorevaar en Menno Kop lukte het naar 11-7 uit te lopen. Op dat moment zorgde Bert Verspuij voor één van de hoogtepunten van de middag. Met een schitterende aanvallende actie verschalkte hij zijn tegenstander en liet Sander Harinck afronden. Via een strafworp kwam de bloemenploeg op 13-7 en leek de wedstrijd gespeeld. Bij een 14-10 stand leek een kantelpunt in de wedstrijd te ontstaan. Rust Roest probeerde met achterverdedigen het Vriendenschaar spel te ontregelen. Het waren echter Linda Visser en Milou van Dijk die zich niet van de wijs lieten brengen en in vrije positie wisten te scoren. Bij een 16-12 tussenstand en nog vijf minuten op de klok leken de zenuwen voor de ophanden zijnde overwinning enigszins toe te slaan. Vriendenschaar stopte met het spelen van het eigen aanvalsspel en gokte op rondspelen van de bal in de laatste minuten. Hierdoor werd meerdere keren dom balverlies geleden waardoor de bezoekers nog kansen roken. Twee snelle scores brachten nog even de spanning terug in de wedstrijd. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Zaterdag speelt Vriendenschaar uit in Maarsen tegen Twee Maal Zes.