De bron opent deuren

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met het binnenbrengen van het doopvont, de kanselbijbel en het avondmaalstel is het nieuwe kerkgebouw 'de bron' van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt officieel geopend. De handeling aan de Maasstraat werd vrijdag verricht door drie gemeenteleden uit drie generaties.

Predikant ds. Jan Meijer, burgemeester Maria Wiebosch-Steeman en Jan van Houwelingen (directeur van BM van Houwelingen Bouw) hielden vervolgens toespraken. Arie van Houwelingen, voorzitter van de nieuwbouwcommissie, bedankte tenslotte de vele vrijwilligers. Na de speeches was gelegenheid om het gebouw te bezichtigen.

Een dag later was iedereen welkom om het gebouw te bezichtigen. Buren en andere geïnteresseerden kregen een rondleiding. 's Avonds kwamen zo'n driehonderd bezoekers naar een optreden van gospelzanger Ralph van Manen en band.

Zondag volgde de officiële ingebruikname van het gebouw. In een goed gevulde kerkzaal met genodigden zoals burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam, vertegenwoordigers van de classiskerken, voormalig predikanten met echtgenotes en gemeenteleden ging ds. Jan Meijer voor. Zijn preek had als tekst Psalm 36, vers 10a: 'bij U is de bron van het leven'. Met als thema: welkom bij de Bron! Bron met een hoofdletter omdat hier verwezen wordt naar God. Om die reden is de naam van het nieuwe kerkgebouw 'de bron' met kleine letters. ,,Bij God is dus de bron. Dat is een mooi beeld voor een kerkgebouw in een rivierenwijk. Alle rivieren bevatten water, maar waar komt dat water vandaan? Nou, daarvoor moet je uiteindelijk terug naar de bron. Zo, zou je kunnen zeggen, is een heleboel leven in deze buurt. Maar waar komt dat leven vandaan? Niet van dit gebouw dus, maar wel waar dit gebouw naar verwijst: de Bron-met-een-hoofdletter, de Heer", aldus een gemeentewoordvoerder.

's middags sprak Arie de Rover een publiek van zo'n zeshonderd hoorders toe. 's Avonds was het de beurt aan voormalig predikant Herman Dam, met extra aandacht voor senioren. ,,Alle onderdelen verliepen vlekkeloos, van organisatie tot techniek. Een prachtige mogelijkheid van dit kerkgebouw is de streamingvideo, zodat mensen thuis via internet mee kunnen kijken met alle activiteiten die in de kerkzaal plaatsvinden", zegt de woordvoerder.

Info op www.debronhg.nl.

advertentie
advertentie