7 December, de dag van van de vrijwilliger

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - 'U hebt op deze pagina de afgelopen maanden kennis kunnen maken met verschillende verenigingen waar vrijwilligers worden ingezet. Het jaar 2011 is uitgeroepen tot Europees jaar van de vrijwilliger. Wij, het lokaal comité vrijwilligers uit Hardinxveld-Giessendam, wilden daar in 2011 ook graag aandacht aan besteden.

We zijn er namelijk van overtuigd dat de vrijwilligers het cement en de kers op de taart van onze maatschappij zijn. Zonder vrijwilligers geen sportclub, geen extra activiteiten voor ouderen of hulpbehoevenden, geen bezoek aan eenzame mensen, geen betaalbare leuke extra activiteiten voor kinderen. En wat te denken van de vele activiteiten die binnen kerkgenootschappen worden uitgevoerd door vrijwilligers! Wij willen graag de vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Op 7 december is de dag van de vrijwilliger. Op zaterdag 10 december wordt voor een grote groep vrijwilligers een leuke activiteit georganiseerd in het zalencomplex 'Hervormd Centrum' in Hardinxveld-Giessendam.

Verenigingen, waar vrijwilligers bij betrokken zijn, hebben op aanvraag een aantal kaarten gekregen die zij kunnen verdelen onder hun vrijwilligers. Op 10 december is er dan een middag- en avondvullend programma waarvoor de vrijwilligers zijn uitgenodigd. De middag zal gevuld worden met workshops en de avond met een afwisselend programma van dans, muziek, quiz en het uitreiken van de vrijwilligerspluim. Dit jaar zal eenmalig de verenigingspluim worden uitgereikt. Wie zich het beste heeft gepresenteerd in Het Kompas maakt kans op deze pluim. De vrijwilligers die aanwezig zijn bepalen wie dit gaat worden.

Al met al wordt 10 december een dag om naar uit te zien. De dag voor de vrijwilligers wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Hardinxveld-Giessendam, de Rabobank en de Van Noordenne Groep. Vrijwilligers maken het verschil.'

Lokaal comité vrijwilligers uit Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie