Nieuw: e-hulp bij De Hoop ggz

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De Hoop ggz in Dordrecht is dit seizoen gestart met e-hulp voor mensen die problemen hebben met alcohol, roken, drugs, gokken en gamen. Met deze laagdrempelige hulp hoopt De Hoop nog meer mensen te kunnen bereiken.

Naast het bestaande aanbod van intramurale en ambulante hulp is het nu ook mogelijk om vanuit huis, via internet, een behandeling bij De Hoop te volgen. Harko IJkema, coördinator e-hulpverlening: ,,De Hoop bereikt met e-hulp vooral mensen die de stap naar reguliere hulp niet snel zetten. E-hulp is laagdrempelig, maar toch persoonlijk.'' De cliënt bepaalt zelf het tijdstip en het tempo van de behandeling en hoeft voor zijn behandeling de deur niet uit.

E-hulp wordt aangeboden in een beveiligde internetomgeving. Tijdens het e-hulptraject krijgt de hulpvrager inzicht in de achtergronden en gevolgen van zijn verslaving. De e-hulp biedt concrete ondersteuning bij het breken met die verslaving. Door dagelijks een zelfscorelijst bij te houden wordt de eigen voortgang van de behandeling in beeld gebracht. De hulpvrager krijgt via internet hulp van een professionele hulpverlener.

Voor e-hulp is geen wachtlijst en aanmelden kan eenvoudig via www.e-hulp.org. Wel is een verwijsbrief van de huisarts nodig om voor vergoeding van de behandeling in aanmerking te komen.

advertentie
advertentie