De kunst van het ouder worden

12 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Gezond en gelukkig oud worden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland heeft ongeveer vijftien procent van de ouderen te kampen met ernstige depressieve klachten. Ouderen hebben te maken met het verlies van de partner en dierbaren, lichamelijke klachten en het afnemen van sociale relaties. Het merendeel weet uiteindelijk hiermee om te gaan en kan een nieuwe balans vinden. Maar hoe doen zij dit?

Yulius Preventie en Stichting Welzijn organiseren gezamenlijk een voorlichtingsbijeenkomst met als thema 'De kunst van het ouder worden'. In deze bijeenkomst wordt aan ouderen vanaf 55 jaar en hun familie/vrienden/omgeving informatie gegeven over hoe zij (zelf) kunnen voorkomen dat ze eenzaam, somber of zelfs depressief worden.

Tijdens de bijeenkomst wordt een videofilm getoond, waarin ouderen hun ervaringen vertellen. Vervolgens wordt informatie en toelichting gegeven over het thema eenzaamheid, somberheid en depressie. ,,Aanvullend hierop willen we hierover in gesprek gaan, met name over wat ouderen zelf kunnen doen om te zorgen dat ze op een goede manier oud(er) worden", aldus de woordvoerster.

De voorlichtingsbijeenkomst is gepland op dinsdag 25 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur in zalencentrum Het Bruisend Hart, Dirk IV-Plein 32 in Hoornaar. De zaal is open om 13.15 uur. De bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

De Kunst van het ouder worden is onderdeel van het regionale programma depressiepreventie van de GGD Zuid-Holland Zuid. Dit programma wordt in opdracht van de gemeenten in Zuid-Holland Zuid uitgevoerd.

advertentie
advertentie