Babymassage: samen genieten

12 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Baby's vinden het heerlijk om aangeraakt en gemasseerd te worden en voor jezelf is het een ontspannen manier om het contact met je baby te verstevigen en de lichaamstaal van je baby te leren begrijpen. Liefdevol aanraken is rustgevend en stimuleert de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling van de baby. Op deze manier geef je hem een goede basis voor zijn hele leven. Door de massage ontstaat een sterk gevoel van geborgenheid bij uw kindje. Daardoor slaapt hij rustiger en zal waarschijnlijk minder huilen. Massage stimuleert de spijsvertering en bevordert de groei.

Babymassage is bedoeld voor alle baby's van zes weken tot acht maanden oud en is met name aan te raden voor huilbaby's, zogeheten 'overstrekte' baby's, baby's die veel last hebben van darmkrampjes en baby's met slaapproblemen. Naast de massage wordt er iedere les een thema behandeld, bijvoorbeeld draag- en tiltechnieken. Cursisten krijgen informatie over draagdoeken en men kan verschillende draagdoeken uitproberen.

De cursus staat onder leiding van een speciaal geschoolde docent en vindt plaats in het Rivasgebouw aan de Pietersweer 36 in Hardinxveld-Giessendam. De bijeenkomsten zijn op de zaterdagen 29 oktober en 5, 12, 19 en 26 november van 9.30 uur tot 11.00 uur. Maximaal tien personen kunnen deelnemen. De kosten bedragen 137 euro, inclusief cursusmateriaal en koffie of thee. Rivas-pashouders krijgen 12,5 procent korting.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Voor informatie en aanmelding: Rivas Extra te bereiken via Rivas Zorglijn, 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie