Bijeenkomst over respijtzorg in Alzheimer Café

13 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zorgaanbieders in Hardinxveld Giessendam, IGO Servicepunt en stichting Alzheimer Nederland, afdeling Dordrecht e. o. Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houden woensdag 26 oktober een ontmoetingsavond in woonzorgcentrum De Lange Wei, Rembrandthof 85. Een specialist geeft dan uitleg over respijtzorg.

Mensen die lijden aan een vorm van dementie hebben vaak veel zorg en toezicht nodig. Vaak lukt het om met professionele zorg en mantelzorg een sluitend netwerk te vormen om de patient. Maar wat als de zorg lang duurt of de zorg te zwaar wordt voor de mantelzorgers? Respijtzorg kan dan uitkomst bieden. Respijtzorg betekent het overnemen van de zorg om de mantelzorger even op adem te laten komen. De mantelzorger krijgt zo weer tijd voor leuke dingen en dat is nodig om de zorg te kunnen vol houden. Een van de organisaties die respijtzorg biedt is Crossroads. Een medewerker van deze organisatie geeft in De Lange Wei uitleg over alle aspecten van respijtzorg. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 uur tot circa 21.30 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. De informatiestand van Alzheimer Nederland is iedere bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie. De toegang en consumpties zijn gratis.

Voor vragen over het Alzheimer café Hardinxveld Giessendam: Piety Nijhoff, 0184-657430 of p.nijhoff@rivas.nl. Voor vragen over dementie: de Alzheimer-telefoon: 030-6567511. Of raadpleeg de website www.alzheimer-nederland.nl.

advertentie
advertentie