Leerlingen meten krachten met superhelden

14 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Heldenmoed stond centraal in de Kinderboekenweek. Dit onder het motto: Superhelden! - Over dapper durven zijn. In de bibliotheek van Hardinxveld-Giessendam is druk geknutseld. In beide vestigingen gingen kinderen enthousiast aan de slag. Met het thema in gedachten werden heldhaftige knutselwerken vervaardigd.

Jeugdleden kunnen een gratis spaaralbum afhalen bij de bibliotheek. In het verzamelalbum staan dertig superhelden uit de kinderliteratuur, bijvoorbeeld Madelief, Mees Kees, Wiplala en Lena Lijstje.De plaatjes verdienen de kinderen door mee te doen aan activiteiten in de bibliotheek en boeken te lenen. De Heldenplaatjes zijn verpakt per vijf stuks in een zakje.

Tijdens de Kinderboekenweek hebben verschillende groepen van het basisonderwijs de bibliotheek bezocht. Tijdens het uur Superheldenbieb maten kinderen van groep zes hun krachten met helden uit boeken, films en games. Uit de eigenschappen van al deze helden construeerden ze hun hoogstpersoonlijke superheld, die nooit meer van hun zijde wijkt. Het tweede gedeelte van het bibliotheekbezoek werd besteed aan de griffels en penselen van dit jaar. Wat zijn de leukste bekroonde boeken en waarom hebben ze een prijs gekregen?

Op school hebben de leerlingen hard gewerkt om een groot kwartetspel van helden te maken. De mooiste kwartetkaarten van elke school hangen in de bibliotheek. En alle kinderen, ouders, opa's en vrienden kunnen in de herfstvakantie stemmen op de mooiste Superheldenkwartetkaarten van Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie