Huis-aan-huiscollecte Stichting De Ark

14 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Ark houdt van 24 tot 29 oktober weer de jaarlijkse collecte voor het werk van de stichting. Eerste doel is het runnen en in stand houden van Logeerhuis De Ark.

Bijna elk weekend en een aantal midweken in de vakantieperioden wordt het logeerhuis gebruikt door mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking, onder leiding van medewerkers van Philadelphia Zorg regio Zuid-West. Voor Logeerhuis De Ark is bewust gekozen voor kleinschaligheid. Dat heeft gevolgen voor de exploitatie; de bijdrage vanuit de volksverzekering voor het huisvestingsdeel voor 'kort verblijf' (de officiële naam voor onder andere deze vorm van zorg, red.) dekt de kosten onvoldoende. ,,Door het logeren wordt de druk op ouders en verzorgers minder. De logees zelf zijn er even tussenuit en hebben hier eigen sociale contacten; verder kan logeren dienen als voorbereiding op een woonsituatie in de toekomst", aldus Leen van Wingerden van De Ark. Dit werk is mede mogelijk door de hulp van veel vrijwilligers.

Een ander doel is in Hardinxveld-Giessendam te komen tot één of enkele woongroepen waar mensen met een verstandelijke beperking in een vertrouwde omgeving tot hun recht komen. Daarvoor zijn er contacten en is er samenwerking met Stichting Buitenhof.

Meer informatie is te vinden op www.stichtingdeark.nl.

advertentie
advertentie