Voorloting Poort6 Champions Cup

14 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De inschrijvingstermijn voor de Poort6 Champions Cup en het Poort6 Leon Pellikaan jeugdtoernooi editie 2011/2012, is inmiddels gesloten. Het populaire voetbalevenement wordt dit jaar afgewerkt in de periode 27 december tot en met 7 januari in sporthal De Oosterbliek. Voor het toernooi om de Poort6 Champions Cup (standaardteams senioren) hebben zich opnieuw 33 teams ingeschreven, waar er slechts 24 plaatsen beschikbaar zijn. Daarom moet er een voorverloting gehouden worden die zal plaatsvinden op vrijdag 21 oktober om 19.30 uur in sportcafé De Oosterbliek.

De teams, die vorig jaar in de poulefase (zes poules) bij de eerste drie in hun groep eindigden zijn automatisch geplaatst. Twee verenigingen (GDC en Noordeloos) werden vorig jaar voor de tweede keer op rij uitgeloot, wat betekent dat deze nu eveneens verzekerd zijn van deelname. Zij maken als laatste clubs gebruik van deze regel. De organisatie heeft moeten besluiten om deze regel te laten vervallen, daar dit tot gevolg kan hebben dat er 25 of meer teams automatisch geplaatst zijn, terwijl er dus maximaal 24 plaatsen beschikbaar zijn. Het bestuur van de Poort6 Champions Cup betreurt deze herziening van het reglement ten zeerste en ziet het liefst zo veel mogelijk regioclubs deelnemen. Uitbreiding van het aantal deelnemers is echter geen optie, wegens de tijdsdruk waar binnen het toernooi moeten worden gespeeld.

Slechts vier plaatsen zijn er nog te vergeven, waarvoor dertien clubs moeten voorloten. Deze zijn: ASH, Arkel, Asperen, Groot Ammers, HSSC'61, Lekvogels, Peursum, Raptim, Rijswijkse Boys, SVS'65, SVW, Vuren en Woudrichem

Ook bij de jeugd moet er zowel bij de B-junioren als bij de D-pupillen worden geloot. De reglementen schrijven voor, dat de clubs, die vorig jaar als laatste in de groepsfase eindigden en die, welke vorig jaar zich niet inschreven, moeten voorloten. Teams die vorig jaar zijn uitgeloot, zijn nu wel verzekerd van deelname.

Bij de B-jeugd (29 inschrijvingen) moeten SVS'65, Herovina, HSSC'61, Ameide (allen vorig jaar groepslaatste) en de beide nieuwkomers Haaften en Streefkerk loten, waarbij er één zal moeten afvallen.

Bij de D-pupillen (31 aanmeldingen) moeten de vier clubs, die vorig jaar laatste werden in hun groep, nu loten voor maar één plaats. Deze clubs zijn: Almkerk, Herovina, Noordeloos en Streefkerk.

advertentie
advertentie