Denk en Zet weer op het rechte pad

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Twee weken geleden was het een zure nederlaag tegen Leiden. Op schijfworp afstand, in Rijnsburg kwamen de dammers van Denk en Zet echter weer op het goede spoor met een ruime 16-4 overwinning op RDC.

Al na twee uur dammen scoorde Piet Trapman de eerste punten door een niet al te lastige offervariant. Het duurde even voor de volgende beslissingen vielen, maar toen was het ook gelijk goed raak met overwinningen van achtereenvolgens Mijndert Verkaik, Piet Verkaik en Wim Kalis, die stuk voor stuk een gedegen partij afleverden. Peter Hartog was ook goed op weg. In het eindspel gaf hij echter pardoes een schijf weg, waarna hij ternauwernood naar remise kon afwikkelen: 9-1. Peter van Noordennen en Peter de Hek vergrootten de marge vervolgens tot 13-1. Door een onnodige nederlaag van Wim Huisman konden de Rijnsburgers wat dichterbij komen, maar na remise van Wim Verschoor was het slotakkoord toch weer voor Denk en Zet met een fraaie positionele zege van Joop Kwakernaak.

In de provinciale competitie speelde het Denk en Zet achttal maandagavond in Zwijndrecht met 8-8 gelijk tegen ZDV. Wim Kalis en Wim Huisman scoorden beiden een tweetje. Het tweede achttal verloor thuis met 9-7 van DEZ Oudendijk. Hier was een hoofdrol weggelegd voor Jonathan Mentink. De benjamin van het team ontfutselde zijn opponent op fraaie wijze een schijf en wikkelde daarna secuur af naar winst. Jan van Wijngaarden, voor het eerst weer in actie na een periode van andere activiteiten, is het dammen ook nog niet verleerd. Hij won met een geestige combinatie.

advertentie
advertentie