Afbeelding

Kansloos verlies van Hardinxveld bij WNC

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen WNC een kansloze nederlaag geleden. De ploeg van trainer Ton Heijstek moest de meerdere erkennen in een veel effectiever spelende thuisclub. Na in de eerste helft op achterstand te zijn gekomen moest Hardinxveld na de pauze wel het initiatief nemen maar raakte daardoor nog verder achterop.

De thuisclub in Waardenburg begon met meer overtuiging aan de wedstrijd en zette Hardinxveld-doelman Marco van der Linden aan het werk met hoge ballen voor het doel. Uit een afgeslagen aanval viel de bal goed voor WNC dat zo na een klein half uur op een 1-0 voorsprong kwam.

Pas vlak voor de rust deed Hardinxveld iets gevaarlijks terug maar smoorde na een steekpass de schuiver van Lars Coerts onder het lichaam van de WNC-doelman.

De ploeg van Sportshop André Vlot begon met aanvallende intenties aan het tweede deel maar werd daarvoor snel afgestraft door de meer geroutineerde thuisclub. Nadat WNC eerste de paal raakte, viel een volgende inzet alsnog binnen. De wissel van de meer aanvallend ingestelde Adriaan Brandwijk voor verdediger Martin de Jong was nog amper doorgevoerd of WNC sloeg voor de derde maal toe uit een snel genomen vrije trap.

Met de van een blessure herstellende Wouter Romeijn voor Lars Coerts probeerde Hardinxveld opnieuw terug te komen. De 3-1 van Adriaan Brandwijk die de WNC-doelman knap omspeelde, leek niet meer dan de eer te redden. Toch was het diezelfde Adriaan Brandwijk die binnen een paar minuten opnieuw alleen voor de doelman opdook maar voor Hardinxveld net langs de verkeerde kant van de paal schoof. In de slotfase lukte het Hardinxveld niet om WNC nog serieus onder de druk te zetten. Het was in blessuretijd de thuisclub die uit een voorzet zelfs nog de 4-1 als eindstand binnenkopte.

Hardinxveld zakt daarmee naar de negende plaats op de ranglijst met negen punten uit zeven wedstrijden. Komende zaterdag zijn er geen competitieverplichtingen en staat voor de ploeg van trainer Ton Heijstek toch een zware uitdaging te wachten. Als poulewinnaar speelt Hardinxveld dan in een knockoutwedstrijd om de districtsbeker tegen hoofdklasser ASWH. De aanvang aan de eigen Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling: Marco van der Linden, Christiaan Verschoor, Martijn de Jong (65' Adriaan Brandwijk), Danny den Haan, Vincent van Lopik, Johan Kazen, Edwin Visser, Wesley Eikelenboom, Michel Roza, Benjamin van de Graaf (53' Daniël Boon), Lars Coerts (70' Wouter Romeijn).