Degelijkheid nekt volleybaldames 1 OKK '70

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Niet brutaal genoeg. Zo typeerde OKK '70-coach Leo Harreman zijn volleybalsters na afloop van het 4-0 verlies tegen Phoenix.

De Hardinxveldse dames gingen nog wel voortvarend van start en vonden met enkele tactische ballen al snel het gat in de verdediging van de tegenstander. Zij zetten echter de tegenaanval in, kwamen langszij en dreigden zelfs een voorsprong te nemen. Zover liet OKK '70 het niet komen. Zij aan zij gingen de twee ploegen voor de winst in de eerste set. Uiteindelijk moest OKK '70 de omloop met 25-23 inleveren.

Een goede servicebeurt van Wilma van Dusseldorp leverde in de tweede set een 5-0 voorsprong op. Deze marge was in een oogwenk omgezet in een lichte voorsprong voor Phoenix. Het Hardinveldse team speelde degelijk, maar wist daarmee geen potten te breken. De theoretische handreikingen van Harreman werden niet vertaald in praktische vaardigheden. Hierdoor moesten zij ook de tweede set afgeven (25-18). De derde set kende veel ups en downs. Bij vlagen lieten de Hardinxveldse dames prachtig spel zien, maar daarmee wisten ze de set niet op hun naam te schrijven (25-17).

De coach gooide het roer vervolgens rigoureus om. Met uitzondering van de spelverdeelster kreeg iedereen een andere positie toegewezen. Aan het begin van de set leek deze tactiek zijn vruchten af te werpen. Japke Hartogsveld wist enkele keren mooi te scoren met rechtdoor geslagen ballen. De dames streden voor iedere bal. Uiteindelijk wist OKK '70 weer geen vat te krijgen op het aanvallende en brutale spel van Phoenix. In de laatste time out die de coach tot zijn beschikking had, kregen zijn dames 'carte blanche'. Alles werd door de coach gepermitteerd om tot winst in de laatste set te komen. Wat de gasten ook probeerden, de dames van Phoenix verdedigden optimaal en scoorden ogenschijnlijk makkelijk. Met 25-18 werd de laatste set en daarmee ook de volle winst door Phoenix binnengehaald.

Coach Harreman heeft nu twee weken de tijd om zijn dames scherper, feller en met name brutaler te laten spelen voordat zij zaterdag 29 oktober om 18.00 uur aantreden tegen SNA in Bleskensgraaf.