River Trotters dames kennen geen genade

17 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De uitslag zou wel eens opgenomen kunnen worden in de recordboeken. De dames van River Trotters kenden geen enkele genade met Jump '80. Na de 137-10 (!) zege is een conclusie gerechtvaardigd: de Hardinxveldse ploeg is in een te lage klasse ingedeeld.

De Hardinxveldse dames begonnen sterk aan het duel met de hekkensluiter en het eerste punt werd gemaakt door Rianne Lock. Na twee minuten was de stand al 10-0 in het voordeel van de Raboformatie. Een wedstrijd zonder spanning, maar wel met sensatie. De River Trotters dames bleven scoren en lieten geen spaan heel van de tegenstander. Stand na het eerste kwart 34-2.

Ondanks de grote voorsprong van de dames was coach Paul van Leeuwen niet tevreden. Het spel van de dames was rommelig en dit moesten zij in het tweede kwart verbeteren. De Rabodames begonnen het tweede kwart sterk en de ene na de andere bal vloog door de basket. Annemieke van Wijngaarden kon zo een paar mooie scores op haar naam schrijven en ook Paula Bor speelde weer sterk in de aanval. Toch speelden de River Trotters dames nog niet zoals het hoorde. Door het slechte spel van de tegenstander lieten ze hier en daar best wat steekjes vallen. Hierdoor konden de dames van Jump '80 een mooie driepunter maken in de laatste minuut. Ruststand 71-6.

De doelstelling was na het derde kwart 105 punten te halen. Gezien de monsterscore na de rust, moest dit geen probleem zijn. En inderdaad: dit was geen probleem. Alle River Trotters dames kwamen tot scoren. Stand na de derde periode 112-7.

Stomme passes en onnodige fouten zorgden voor een rommelig vierde kwart. De tegenstander liep verdwaasd over het veld en daar kon de thuisspelende ploeg van profiteren. Carolien Loeve was de grote topscorer in deze periode met vijftien punten.

De topscorers van de wedstrijd: Rianne Lock 37 punten, Erica Post 26 punten, Carolien Loeve 25 punten. Vrijdag 21 oktober spelen de dames weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen Krimpen.