Truckerskerstfestival zamelt geld in voor ziekenhuis

17 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis, onderdeel van Rivas Zorggroep, is door de organisatoren van het Truckerskerstfestival gekozen als goed doel voor het evenement. Voor het Gorcumse festival worden speciale jaarkalenders gemaakt waarvan de opbrengst naar de kinderafdeling van het Beatrixziekenhuis gaat.

De stichting is erg blij met de keuze voor het Beatrixziekenhuis. ,,Toen McAir Events, organisator van het Truckerskerstfestival, ons benaderde als het goede doel waren we meteen enthousiast", zegt Mascha Ratten van de Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis. ,,Door sponsors kunnen we immers projecten realiseren die bijdragen aan voorzieningen voor patiënten en hun naasten die het verblijf zo aangenaam mogelijk maken."

Het geld wordt onder andere verzameld door middel van speciale kalenders die voor en tijdens het festival worden verkocht. ,,Voor het festival maken we een jaarkalender die we aan de standhouders en bezoekers verkopen", zegt Eelco de Wijk, één van de organisatoren van het Truckerskerstfestival. ,,We doen deze actie voor het eerst en weten nog niet wat de opbrengst zal zijn, maar we helpen het Beatrixziekenhuis graag met wat we kunnen." Daar sluit Mascha Ratten zich volledig bij aan. ,,Alle kleine beetjes helpen en we waarderen het enorm dat men de Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis op deze manier wil steunen."

Het Beatrixziekenhuis houdt voorafgaand aan het festival een tekenwedstrijd voor kinderen. Ratten: ,,Op de kinderpolikliniek en kinderafdeling in het Beatrixziekenhuis liggen tekenvellen waarop kinderen hun mooiste truck kunnen tekenen. De zes mooiste tekeningen komen op de kalender te staan die speciaal voor het festival wordt samengesteld. De tekeningen kunnen ingeleverd worden bij de polikliniek of afdeling. Maar ook kinderen die thuis een tekening hebben gemaakt kunnen deze insturen via antwoordnummer 202, 4200 AB Gorinchem, ter attentie van de Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis. Het inleveren van de tekeningen kan tot en met woensdag 2 november. McAir Events sponsort voor elke inzender van een tekening een toegangsbewijs. Zo wint dus iedereen iets."

Het Truckerskerstfestival vindt plaats op zaterdag 10 december van 14.00 tot 22.00 uur in en rond de Evenementenhal Gorinchem. Toegangspijs is € 6 per persoon en kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Tijdens het evenement is tevens de gelegenheid om bij de stand van de Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis geld te doneren en zo gezamenlijk een mooi bedrag te verzamelen. Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis: www.rivas.nl. Meer informatie over het truckerskerstfestival: www.truckerskerstfestival.nl.

advertentie
advertentie