Ars Musica geeft Bachconcert in de Grote Kerk

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het jonge professionele Kamerkoor Ars Musica en Concerto Barocco voeren zaterdag 29 oktober in de Grote Kerk 'Motetten en Cantates van Bach rondom het levenseinde' uit. Het concert wordt gesponsord door vele bedrijven uit Gorinchem en omgeving. Hoofdsponsor van het concert is de Lionsclub.

Kamerkoor Ars Musica en Concerto Barocco staan onder leiding van Patrick van der Linden. Het concert met muziek rondom het einde van het leven, past prima aan het einde van de maand oktober. Katholieken vieren op 1 en 2 november Allerheiligen/Allerzielen. Protestanten herdenken op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, in november, hun overledenen. Het concert wordt ook nog op 4 november (Goes) en 25 november (Rotterdam) uitgevoerd. ,,Veel mensen hebben behoefte om hun geliefden te herdenken die kortere of langere tijd geleden zijn overleden. Dit programma voorziet in de behoefte om aan een moment van herdenken vorm te geven", aldus Eline Blokkers van Ars Musica.

De motetten van Bach zijn veelal geschreven voor uitvoering bij begrafenisdiensten. ,,Bachs motetten behoren tot zijn meest volmaakte werken en ze zijn bovendien een absoluut hoogtepunt in de westerse polyfonie. Deze muziek is niet droefgeestig, maar juist vol hoop en verwachting", aldus Blokkers. Kamerkoor Ars Musica voert twee motetten uit, aangevuld met twee cantates en een dubbelkorig werk van Max Reger. Voorafgaand aan het concert is een inleiding met uitleg over de muziek. Tijdens dit voorprogramma is ook ruimte voor persoonlijke herdenking. Blokkers: ,,Het concert zelf is voor iedereen die liefhebber is van klassieke muziek of daarmee eens kennis wil maken een beleving op zich. Kamerkoor Ars Musica heeft niet voor niets als slogan: professioneel in uitvoering, persoonlijk in beleving."

Inleiding met herdenking 19.30 uur. Aanvang concert 20.30 uur. Toegangsprijs € 25,- Voorverkoop € 20,- Inclusief inleiding, koffie voorafgaand aan het concert en na afloop een drankje. Kaarten zijn te bestellen via www.kamerkoorarsmusica.nl.

advertentie
advertentie