Bezuinigingsplannen in gemeente Giessenlanden?

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Volgens wethouder Harmen Akkerman geeft de gemeente Giesenlanden teveel uit! Doordat betreffende ambtenaren teveel uitgaven worden de inwoners van gemeente Giessenlanden gestraft, met name de verenigingen. Een voorbeeld: ik ben voorzitter van de badmintonclub. In 2011 krijgen we een subsidie van € 1207. Dit wordt afgebouwd naar € 965,60 in 2015. Een bezuiniging van € 241,40. De contributie moeten wij daarom flink verhogen. De zaalhuur wordt ook ieder jaar standaard duurder. Uiteindelijk betekent dit minder leden en het einde van de badmintonvereniging! Dit geldt in de toekomst voor meer verenigingen, met dank aan het beleid van de gemeente Giessenlanden.

Een paar jaar geleden was in de regionale kranten te lezen: Giessenlanden en CWL Woningbeheer tekenen akkoord. Giessenlanden verkoopt het gemeentelijke woningbedrijf voor 88 miljoen euro aan CWL Woningbeheer, tegenwoordig Kleurrijk Wonen.

In Nederland zijn nog maar negentien gemeenten duurder met hun OZB dan Giessenlanden. Wat zegt de gemeente Giessenlanden? De lasten voor de burger blijven komende jaren redelijk op peil. Burgers gaan iets minder betalen aan rioolbelasting, maar iets meer aan OZB in 2012.

Volgens wethouder Akkerman heeft Giessenlanden € 70 miljoen vermogen belegd. Blijft dus nog 18 miljoen euro over! Waar is dat geld gebleven?

Ed Antonio, Arkel.

advertentie
advertentie