Scouts in de ether en digitaal

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De scouts van scouting A15 hebben afgelopen weekeinde meegedaan met de wereldwijde Jamboree On The Air / Jamboree On The Internet (JOTA/JOTI).

Deze activiteit wordt ieder jaar gehouden in het derde weekeinde van oktober. De scouts maken via radiozendapparatuur en internet verbindingen met scouts van over de hele wereld. Hierbij bijgestaan door zendamateurs die hiervoor hun apparatuur en kennis beschikbaar stellen. Vrijdagmiddag werd begonnen met het opbouwen van de antennes voor het maken van de verbindingen. Hierbij werd gebruik gemaakt van een kraanwagen van Boerman Transport, een lokaal transportbedrijf aan de Transportweg. Door middel van deze kraan konden de antennes op een hoogte van ongeveer 25 meter worden geplaatst. De oudere leden hielden zich vrijdagavond bezig met een JOTA Run. Dit was een spel waarbij op diverse locaties opdrachten moesten worden uitgevoerd en vragen moesten worden beantwoord.

Het hele weekeinde was het een gezellige drukte in en om het clubhuis van scouting A15 aan de Sliet. De scouts stelden vragen en voerden opdrachten uit die via diverse vormen van communicatie werden doorgegeven. Voor de inwendige mens stelde bakker de Paauw bolletjes ter beschikking. Ondertussen werden bij de radiozendamateurs vele verbindingen gemaakt met diverse groepen uit Nederland en ver daarbuiten. Op zaterdagavond was de mogelijkheid voor de ouderen en ouders om een kijkje te nemen bij de zendapparatuur en een praatje te maken.

advertentie
advertentie