Op zoek naar superhelden in Giessenburg

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Boekhandel De Wingerd heeft tijdens de Kinderboekenweek een speurtocht gehouden in de winkels in Hardinxveld, Gorinchem en Giessenburg. Kinderen gingen op zoek naar verschillende superhelden. In Giessenburg was de tocht groots opgezet; de gehele middenstand deed mee.

In de Kinderboekenweek konden kinderen bij De Wingerd een paspoort ophalen. Daarin konden ze invullen welke superhelden ze in de winkels gevonden hadden, wie hun eigen superheld was en een unieke superheld verzinnen. De kinderen deden enthousiast aan de speurtocht mee.

Mieke van den Boomgaard, medewerkster: ,,Vooral de papa's bleken stoere superhelden. Op nummer twee stond Mega Mindy en op nummer drie Cars. Maar ook beste vrienden konden op veel waardering rekenen.'' Filiaalleidster Karin Heijkoop knikt. ,,Op de vraag 'welk boek moet iedereen gelezen hebben?' antwoordde iemand het speelgoedboek van Intertoys. Daar hebben we enorm om gelachen. Heel origineel.''

Wie het paspoort inleverde maakte kans op een van de 35 prijzen, beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand. Afgelopen zaterdag was de grote prijsuitreiking. Een groep van ruim zeventig belangstellenden bezette het plein in het centrum. Meer foto's zijn te vinden op www.giessenburg.nl.

advertentie
advertentie