Ultieme poging glasvezelnetwerk

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Op twitter bestoken voor- en tegenstanders elkaar met argumenten om een glasvezelabonnement aan te schaffen of dit juist niet te doen. Feit is dat Hardinxveld-Giessendam nog niet aan de gewenste ‘dertig procent’ zit. Reggefiber, dat het netwerk aanlegt, doet nog een ultieme poging om de laatste twijfelaars over te halen voor glasvezel te kiezen. Zaterdag 22 oktober vindt een laatste inschrijfdag plaats. Deze dag kunnen alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam van 9.30 uur tot 16.00 uur terecht in de glasvezelwinkel op Peulenstraat 221. Ook zijn de serviceproviders aanwezig om consumenten van persoonlijk advies te voorzien. Ook op andere dagen kunnen belangstellenden terecht in de glasvezelwinkel.

Als dertig procent van de huishoudens voor 24 oktober heeft aangegeven voor glasvezel te kiezen door een abonnement af te nemen bij één van de deelnemende serviceproviders (zoals bijvoorbeeld Concepts ICT, Kliksafe, KPN, Lijbrandt of Solcon, red.), gaat Reggefiber aan de slag. Als dit percentage niet gehaald wordt, haalt het bedrijf een definitieve streep door de plannen. ,,Dan kan het jaren duren voordat de gemeente weer aan de beurt is”, waarschuwt een woordvoerster van Reggefiber.

De huidige kabel werd zo’n dertig jaar geleden aangelegd. ,,Het duurt niet lang meer voordat de grenzen van de capaciteit in zicht komen. De opvolger is glasvezel. Glasvezel kan oneindige hoeveelheden informatie verwerken en dat met de snelheid van het licht. Daarnaast krijgen mensen superieur beeld en geluid op hun tv en tal van nieuwe diensten op het gebied van werken, leren en ontspannen. Zonder dat het meer kost.”

Overigens komen niet alle delen van het dorp in aanmerking voor glasvezel. ,,Wij doen een investering van maximaal duizend euro per huishouden. Het dekkingsgebied passen we aan op dit bedrag. Bij sommige huishoudens kost het meer dan duizend euro om glasvezel aan te leggen”, aldus de zegsvrouw.

advertentie
advertentie