'Gezinsservice Rivas biedt uitkomst voor ouders in regio'

19 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Rivas Zorggroep biedt met de Gezinsservice een nieuwe dienst voor ouders uit de regio. Gezinsservice is onderdeel van particuliere zorg van Rivas en biedt (deskundige) ondersteuning voor ouders. Bijvoorbeeld als ze tijdelijk extra tijd voor zichzelf nodig hebben of hulp kunnen gebruiken bij het op orde stellen van zaken.

De komst van kinderen zorgt voor veel veranderingen. ,,Over het algemeen brengt dat veel plezier met zich mee", vertelt Daniëlle Boon, relatiemanager particuliere zorg bij Rivas. ,,Maar in een aantal gevallen vinden ouders het moeilijk de balans te vinden. Veel vrienden en grootouders staan dan klaar om te helpen, maar soms is meer nodig dan een oppas. Zeker als kinderen om bijzondere zorg vragen of extra ondersteuning nodig is in het huishouden."

Boon geeft voorbeelden in welke situaties de service uitkomst kan bieden. ,,Als in een gezin een baby is geboren, moet vader doorgaans na een tijdje gewoon weer aan het werk. In zo'n geval kan Gezinsservice het gezin helpen bij het opbouwen van een dag- en nachtritme. We nemen het huishouden tijdelijk over, waardoor de moeder zich kan richten op het kindje en nog extra tijd heeft om te herstellen.

Of denk aan een gezin met (inmiddels) gescheiden ouders waarvan de alleenstaande moeder bevalt van haar derde kindje. Aangezien het een zware bevalling was, heeft de moeder extra tijd nodig om te herstellen. Ze mag dus geen huishoudelijke werkzaamheden verrichten en de zorg voor haar andere twee kinderen is voor het moment een zware belasting. Dan regel je met Gezinsservice niet alleen hulp in het huishouden, maar ook opvang voor de andere kinderen. Ook kunnen oma en opa aan hun dochter de Gezinsservice cadeau geven, waardoor wij de alle praktische zaken overnemen. Moeder kan dan even extra genieten van haar kindje."

De ondersteuning die Rivas met de Gezinsservice biedt, hangt af van de wensen van de ouders. Daniëlle: ,,Onze cliënten bepalen zelf waarvoor en op welk tijdstip ze Gezinsservice inzetten. Dat kan voor een paar uur, een paar losse dagen of enkele dagen achter elkaar. Zelfs 's avonds, 's nachts en in het weekend kunnen ouders op ons rekenen. In alle gevallen geldt wel een minimum van drie uur per dag."

Het inzetten van Gezinsservice kost € 27,50 per uur. Het is door ouders zelf aan te vragen, maar kan ook cadeau worden gedaan. Voor meer informatie of aanvragen: Rivas Zorglijn 0900-8440. Op www.rivas.nl staat meer informatie over andere diensten van Rivas voor ouders en kinderen, waaronder kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, zorghulpmiddelen en cursussen.

advertentie
advertentie