Medewerkers Rabobank werken dag bij Syndion

20 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Twintig medewerkers van de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost hebben zich als vrijwilliger ingezet bij Syndion, een organisatie die diensten verleent aan mensen met een handicap. De personeelsleden deden dit in het kader van hun jaarlijkse 'Vrijwilligersdag', een initiatief vanuit de bank om eens op een andere manier actief bij te dragen aan de samenleving.

De vrijwilligers startten gezamenlijk op 'Dagboerderij De Hoeff', een dagbestedinglocatie van Syndion in Giessenburg. Daarna verspreidden zij zich over verschillende locaties van Syndion in de regio Alblasserwaard, om daar een dag mee te helpen.

Vier vrijwilligers gingen met cliënten van de dagbestedinglocaties 'Het Atelier' en 'De Kleren van de Keizer' in Gorinchem naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Voor de cliënten van Het Atelier was daar een rondleiding langs de schilderkunst en de cliënten van De Kleren van de Keizer bezochten een speciale tentoonstelling over Mode en Kunst.

Vijf vrijwilligers gingen naar het 'Dagactiviteitencentrum in Gorinchem'. Ook hier kon dankzij de extra handen van vrijwilligers een uitstapje gemaakt worden. Veertig cliënten hadden - mede dankzij het schitterende weer - een geweldige dag. Ze gingen met de waterboot naar Woudrichem en aten daar aansluitend een pannenkoek.

Op Kinderdagcentrum Rollebol konden de vrijwilligers kennismaken met het werk van Syndion voor kinderen met een handicap. Na de eerste kennismaking ging een deel van de jonge cliënten op stap naar de kinderboerderij in Gorinchem. Tot groot plezier van de kinderen stond ook daar een pannenkoek op het menu.

De overige vrijwilligers bleven op De Hoeff en gingen daar aan de slag. ,,Op een locatie als De Hoeff is altijd meer dan genoeg te doen: werken in de tuin en in de kassen, helpen met de dieren, schoonmaken", aldus Trudy van Asch-van Deenen, regiomanager Alblasserwaard van Syndion.

,,Aan het eind van de dag kwamen de vrijwilligers vermoeid, enthousiast én onder de indruk weer bij elkaar op De Hoeff." Zij kregen namens de organisatie een klein presentje. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

advertentie
advertentie