Gezamenlijke kinderdienst kerken en school

21 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - 'Verkeerd verbonden'. Dit is het thema tijdens een kinderdienst op dankdag. Ds. M. Dubbelman uit Giessenburg licht woensdag 2 november dit thema toe vanuit Handelingen 14. ,,Vaak bedanken we mensen om ons heen voor van alles en nog wat, maar we vergeten dan om God ook te danken. We willen de kinderen laten ontdekken, dat alles (voedsel, vriendschap, gezondheid) van God komt en we Hem daarvoor mogen danken. We kunnen ons elke dag met God in verbinding stellen", aldus Dubbelman.

De collecte is bestemd voor EO-Metterdaad voor hulp aan Oost-Afrika. Daar is al twee jaar amper regen gevallen en miljoenen mensen dreigen van honger om te komen.

De dienst begint om 8.45 uur in de Maranathakerk aan de Peursumseweg. Het is een gezamenlijke dienst van de drie Giessenburgse kerken in samenwerking met basisschool 'De Hoeksteen'. Alle kinderen komen de gebruikelijke tijd naar school. De kinderen van de groepen een tot en met vier blijven deze ochtend op school en besteden in hun klas aandacht aan dankdag. De groepen vijf tot en met acht lopen gezamenlijk naar de kerk. Ook ouders, verzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom. Voor de allerkleinsten is kinderoppas aanwezig in de Torenzaal.

advertentie
advertentie