'Over kikkers en slakken en diepe kinderbroekzakken'

21 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Ontwerpbureau Studio Formo uit Hardinxveld-Giessendam presenteert 'Frogs & Snails': een collectie kinderproducten met illustraties die geïnspireerd zijn op het ontdekkende en fantasierijke spelen van jonge kinderen.

Het ontwerpbureau Studio Formo, opgestart door Aline en Jaco Hubregtse, lanceerde in het afgelopen voorjaar de eerste collectie: biologisch katoenen kinderbeddengoed. Nu wordt met 'Frogs & Snails' de stap naar papierwaren gemaakt met het uitbrengen van twee posters en vier ansichtkaarten.

Inspiratiebron Aline Hubregtse licht toe hoe de eerste ontwerpen ontstonden: ,,Een aantal maanden geleden deed onze oudste zoon niets liever dan stampen in plassen. Ongegeneerd en met volle overgave. Heerlijk om te zien. We wilden dat we die momenten konden vasthouden. Dat we er een lijstje omheen konden doen. Als ontwerpers ga je dan meteen schetsen en het idee voor een nieuwe collectie was geboren.''

De collectie 'Frogs & Snails' dankt haar naam aan een oud-Engels kinderrijmpje, dat precies raakt wat de ontwerpers willen uitbeelden. Vrij vertaald: 'Waar zijn jongetjes van gemaakt? Van kikkers en slakken en diepe broekzakken. Daar zijn jongetjes van gemaakt.' Overigens blijken de illustraties ook bij meisjes populair te zijn.

,,We beseffen dat dit onbezorgde spelen helaas niet vanzelfsprekend is voor alle kinderen. Daarom doneren we een deel van de omzet van deze collectie aan stichting Red een Kind voor hun project 'Goede Start = levensbelang'.'' De stichting Red een Kind zet middelen en mensen in voor kinderen in ontwikkelingslanden. Niet alleen voor goede voeding en gezondheidszorg, maar ook om ze de mogelijkheid te geven om te spelen, bijvoorbeeld door het bouwen van peuterscholen.

Vanuit hun achtergrond in grafisch werk en productontwikkeling ontwerpen Jaco en Aline Hubregtse in opdracht van bedrijven en particulieren. Daarnaast brengen ze kindercollecties uit onder eigen label. Daarbij zoeken ze naar de optimale balans in design en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Studio Formo producten worden via geselecteerde (web)winkels verkocht.

Voor meer informatie over Frogs & Snails en alle verkooppunten: www.studioformo.com.

advertentie
advertentie