Winst in eigen huis voor River Trotters dames

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een week na de bizarre 137-10 zege op Jump '80 moesten de dames van de River Trotters zich meer inspannen om BV Krimpen van zich af te schudden. Uiteindelijk was de toch nog ruime winst wel voor de Hardinxveldse basketbalsters: 81-53.

Het publiek kreeg een rommelige wedstrijd met veel fouten te zien. Tegen de verwachting in namen de gasten in het eerste deel het initiatief. De individuele kwaliteit van de River Trotters bezorgde de ploeg toch nog een kleine voorsprong aan het eind van het kwart: 23-16.

Coach Paul van Leeuwen was niet blij met het spel van de Hardinxveldse dames. Zij wisten zelf ook dat ze strakker moesten gaan spelen wilden ze deze wedstrijd met een leuke voorsprong winnen. De tweede periode begonnen zij sterk. Het spel van de Rabobankformatie zat beter in elkaar en ook de verdediging zat goed dicht. Hoewel nog niet optimaal spelend, konden zij iets uitlopen. Ruststand 44-26.

Na een peptalk van de coach, moesten de dames in de derde periode laten zien dat ze beter konden. Jantine Timmer scoorde in het deel vijf keer achtereen, maar ook de tegenstander acteerde bij vlagen sterk. Stand na de derde periode 61-42.

Pas in het laatste kwart kwam de thuisploeg los. Zo kon Annemiek Lip een paar keer mooi scoren en ook Erica Post speelde prima. Na een warrige wedstrijd bleef de winst zo in eigen huis: 81-53.