Geen verrassingen in schaakcompetitie

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Geen verrassingen in de zesde ronde van de interne schaakcompetitie van De Giessen. In de topper tussen Tim Schakel en Eddy Korevaar bood Tim snel na de opening remise aan toen hij met wit niets had weten te bereiken. In de slotstelling stond eerder Eddy iets beter, maar omdat het voordeel marginaal was werd het aanbod geaccepteerd.

Door deze remise en de winst van Zenun Cormehic, nam Zenun de tweede plaats over van Eddy, met een respectabele achterstand op koploper Jaco Vonk, die deze ronde niet speelde.

Uitslagen zesde ronde:

Tim Schakel - Eddy Korevaar rem; Bram Capelle - Zenun Cormehic 0-1; Ernst Delwel - Jan Piet van der Dool 1-0; Tijmen Schakel - Chris van Wieringen 1-0; Ton Boot - Wim Rietveld 0-1; Ab Glimmerveen - Henk van Houwelingen 1-0; André van Wingerden - Jan Donkersloot 1-0

Externe competities

Het tweede team van schaakclub De Giessen speelde zijn eerste wedstrijd in de externe competitie tegen het eerste team van Den Dolder. Een vereniging dat een aantal jaren geleden is opgericht en enthousiast de strijd aangaat in de derde klasse van de Stichts Gooise Schaakbond (SGS). Het werd een groot succes voor s.c. De Giessen, want aan het einde van de avond werd het ene na het andere punt binnengehaald. Overwinningen waren er voor Gerard de Gans, Bert van Hees, Wim Koutstaal, Rob van Driel en Wim Deurloo. Met de remises van Arjan Uittenbogaard en Diardi Donk werd een klinkende 6-2 zege geboekt. Alleen Jan Post moest de eer aan zijn tegenstander laten.

Dinsdag speelt ook het eerste team zijn eerste wedstrijd in de 2e klasse SGS. Denk en Zet - Advisor 1 uit Vinkeveen is dan de tegenstander.

De Regiohakkers, waarvan de topspelers van schaakclub De Giessen onderdeel uitmaken, kwamen in actie in de eerste ronde van de landelijk bekercompetitie. Een bijzonder duel stond op het programma want de tegenstander was de naburige schaakvereniging Sliedrecht. Ook sv Sliedrecht speelt in de derde klasse van de landelijke competitie en de krachten ontlopen elkaar nauwelijks. Dit bleek ook wel in het duel, dat na vier uur spelen in een 2-2 gelijkspel eindigde. Van schaakclub De Giessen won Tim Schakel en verloor Jaco Vonk.

Omdat het duel een winnaar moest opleveren moesten de spelers opnieuw tegenover elkaar gaan zitten, maar nu met vijf minuten per persoon bedenktijd (vergelijkbaar met het strafschoppen nemen bij het voetbal). Hier toonden De Regiohakkers zich iets handiger, want na tien minuten resteerde een 3-1 stand, waarmee de volgende ronde was bereikt. Jaco Vonk won zijn snelschaakpartij en Tim Schakel speelde remise.

De volgende ronde mag worden aangetreden tegen De Stukkenjagers uit Tilburg. Dit team speelt in de hoogste klasse van Nederland en bestaat uit semiprofessionals. De Regiohakkers worden zo in de gelegenheid gesteld om een mooie ervaring op te doen.

advertentie
advertentie