Basketballers River Trotters strijdend ten onder

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De basketballers van de River Trotters moeten nog minimaal een week langer wachten op de eerste punten van het seizoen. De heren van Binnenland uit Barendrecht boekten een enigszins geflatteerde 54-72 zege tegen de Hardinxveldse formatie.

Het enige grote verschil in het begin van de wedstrijd was dat de heren van Binnenland zorgvuldiger met de kansen om gingen. Hierdoor stond na drie minuten spelen de stand van 0-5 op het scorebord. De heren van de River Trotters herpakten zich uitstekend door een imposante reeks neer te zetten. Zij wisten de periode af te sluiten met slechts een punt achterstand: 10-11.

De tweede periode verliep een stuk minder voor de Hardinxvelders. De mannen uit Barendrecht konden enkele simpele scores maken en liepen daardoor steeds verder uit. Wat de heren van de River Trotters de eerste vijf minuten van de tweede periode ook probeerden, de bal ging maar niet door de basket. Mede daardoor werd gerust met een stand van 25-32.

In de derde periode werd Binnenland gestoord in haar aanvalsspel en kreeg zij moeite met het vinden van de basket. Door het sterke optreden van de Rabobankformatie was het na het affluiten van de periode 40-49.

De Hardinxveldse mannen voelden dat het in de vierde periode moest gebeuren. Zij begonnen heel erg sterk aan de laatste periode en brachten de achterstand zelfs terug tot maar vier punten. De ploeg voelde dat de achterstand zomaar omgezet kon worden in een voorsprong. Zover kwam het niet. Door de vele persoonlijke fouten zaten maar liefst vier spelers met vijf fouten op de bank. Gevolg hiervan was dat de River Trotters geen wisselspelers meer had. De heren uit Barendrecht konden uiteindelijk de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en brachten de eindstand, enigszins geflatteerd, op 54-72.