Hardinxveld krijgt glasvezel

25 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Het heeft langer geduurd dan aanvankelijk misschien verwacht (of gehoopt), maar Hardinxveld-Giessendam krijgt een glasvezelnetwerk.

Het bedrijf Reggefiber heeft bekendgemaakt dat zaterdag de vereiste ondergrens gehaald is om de aanleg rendabel te maken. Dertig procent van de Hardinxveldse huishoudens heeft aangegeven voor glasvezel te kiezen door een abonnement af te sluiten bij een van de serviceproviders (zoals bijvoorbeeld Concepts ICT, Kliksafe, KPN, Lijbrandt of Solcon, red.). De winkel van Reggefiber aan de Peulenstraat blijft nog zeker een jaar geopend. Ook kunnen nog steeds abonnementen worden afgesloten. Een woordvoerder van Reggefiber laat weten dat het bedrijf hoopt volgend jaar zomer het netwerk op te kunnen leveren. Maar hij voegt hier aan toe dat dit geen keiharde deadline is.

Volgens de medewerker is Hardinxveld-Giessendam klaar voor de toekomst door voor glasvezel te kiezen. ,,Glasvezel kan oneindige hoeveelheden informatie verwerken en dat met de snelheid van het licht. Daarnaast krijgen mensen superieur beeld en geluid op hun tv en tal van nieuwe diensten op het gebied van werken, leren en ontspannen. Zonder dat het meer kost.”

Overigens komen niet alle delen van het dorp in aanmerking voor glasvezel. ,,Wij doen een investering van maximaal duizend euro per huishouden. Het dekkingsgebied passen we aan op dit bedrag. Bij sommige huishoudens kost het meer dan duizend euro om glasvezel aan te leggen.”

Overigens verliep de weg naar glasvezel niet vlekkeloos. De inschrijfperiode moest al eens verlengd worden omdat de vereiste dertig procent niet gehaald was.

advertentie
advertentie