Vrouwen met urineverlies centraal in bekkenbodemcentrum

27 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem beschikt over een bekkenbodemcentrum; een gespecialiseerde polikliniek voor vrouwen met urineverlies en/of bekkenbodemklachten. In dit bekkenbodemcentrum vinden alle noodzakelijke onderzoeken op één dag plaats. Hierdoor hoeft de patiënt maar één keer naar het ziekenhuis te komen en krijgt zij na afloop van alle onderzoeken direct een behandeladvies.

In het bekkenbodemcentrum in het Beatrixziekenhuis werken de uroloog, gynaecoloog, continentieverpleegkundige en bekkenfysiotherapeut nauw samen om de problemen van de patiënt in kaart te brengen. Alle onderzoeken vinden plaats op één dag. Na afloop van de onderzoeken volgt een gesprek met de specialist die de patiënt uiteindelijk zal behandelen. Daarna kan de behandeling meteen worden ingezet. ,,Veel vrouwen denken dat niets aan ongewenst urineverlies is te doen", vertelt continentieverpleegkundige Janet Eikenboom. ,,Maar er is meer mogelijk dan vaak wordt gedacht. Patiënten die in het bekkenbodemcentrum zijn behandeld, ervaren na de behandeling veel minder klachten."

Voor het maken van een afspraak meldt de huisarts de patiënt aan bij het secretariaat van de afdeling gynaecologie. Vervolgens wordt door medewerkers van het bekkenbodemcentrum contact met de patiënt opgenomen om een afspraak te maken. Voorafgaand aan de afspraak krijgt de patiënt een vragenlijst en diverse informatiefolders thuisgestuurd.

Het bekkenbodemcentrum is gevestigd in het Beatrixziekenhuis aan de Banneweg 57. Het centrum is iedere dinsdag geopend. Telefonisch is het centrum bereikbaar via de afsprakenbalie 0183-644229. Voor meer informatie over de diensten van Rivas: Rivas Zorglijn: 0900-8440 of www.rivas.nl.

advertentie
advertentie