Rabobank klanten krijgen uitleg over crisis

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Dr. Wim Boonstra heeft woensdag aan zo'n 160 private banking en grootzakelijke klanten van Rabobank Merwestroom een lezing gegeven over de wereldeconomie in een notendop. Boonstra is Chief Economist/Hoofd Directoraat Kennis en Economisch Onderzoek van Rabobank Nederland.

Het beleggingsseminar, met als werktitel 'Woelige Baren', vond plaats op de Spido in Rotterdam. Boonstra nam relaties van Rabobank Merwestroom mee in de wereldwijde economische ontwikkelingen. Boonstra is verantwoordelijk voor het economisch onderzoek zoals dat plaatsvindt binnen het Directoraat Kennis en Economisch Onderzoek. De spreker noemde remmende factoren en risico's en schetste de economische situatie in opkomende landen als China, India en de sterk uiteenlopende prestaties binnen de EMU. De Nederlandse economie werd ook onder de loep genomen waarin de ontwikkelingen op de hypotheekmarkt, het consumentenvertrouwen, bezuinigingen en de arbeidsmarkt de revue passeerden. Zijn conclusie: de situatie is zeer ernstig en onzekerheid regeert.

,,Een informatieve avond waarbij we langs de skyline van Rotterdam en langs de Eems-, Maas-, Rijn- en Waalhaven voeren. De bijeenkomst werd afgesloten met een diner en borrel", zegt Brenda Nijland van de Rabobank Merwestroom.

advertentie
advertentie