Leden Groei & Bloei moeten palm laten bloeien

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Leden van de vereniging Groei & Bloei kunnen een kookworkshop voor zes personen winnen bij Koppert Cress. De workshop staat onder leiding van een chef-kok. Belangstellenden moeten de tropische kamerplant Hawaiian Palm (Brighamia insignis) aanschaffen en dan proberen minimaal drie bloeiende bloemen in de plant te krijgen. ,,En dat is een hele uitdaging", aldus een woordvoerder van Groei & Bloei.

Onder leiding van Groei & Bloei afdeling Maassluis/Maasland en twee jonge mensen van Plant Planet in Maasdijk is dit gezamenlijke regionale project de afgelopen maanden vormgegeven. De Hawaiian Palm is namelijk in de natuur vrijwel uitgestorven en Plant Planet heeft een reddingsoperatie opgezet om de palm voor uitsterven te behoeden. Sinds 1 november kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deze 'Ludieke actie met lange adem: Hawaiian Palm!' via het aanmeldingsformulier op www.maassluis-maasland.groei.nl. Maximaal drie palmen à € 6 per plant kunnen worden besteld. De Hawaiian Palm wordt begin februari 2012 geleverd, is dan 25 tot 30 weken oud en bloeit ongeveer in september/oktober 2012. Aanmelden kan tot en met 15 januari 2012.

Leden van alle afdelingen kunnen meedoen. Niet-leden kunnen zich aanmelden via info@maassluis-maasland.groei.nl. Meer weten? Kijk dan op www.maassluis-maasland.groei.nl of www.plantplanet.nl.

advertentie
advertentie