Rivertrotters heren 1 komt net te kort

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - De rabobankformatie uit Hardinxveld-Giessendam trad zaterdag aan tegen de heren van de Squirrels uit Berkel en Rodenrijs. Na het onnodige verlies van vorige week wisten de heren van de Rivertrotters wat te doen: opzoek gaan naar de eerste overwinning van dit seizoen. De mogelijkheden waren daarvoor zeer zeker aanwezig aangezien de Squirells maar één plek boven de Rivertrotters staan in de competitie. Het enige smetje op deze wedstrijd was dat er door blessures de nodige spelers werden gemist. De captain van de rabobankformatie, Jelle Vlot, moest vanwege een hielblessure de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan evenals Tim Vink en Alexander Caspers die beide met een rugblessure niet mee konden doen aan deze wedstrijd.Uiteindelijk konden de Rivertrotters deze wedstrijd toch nog beginnen met acht spelers. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 82-62 voor de Squirells.

Het eerste kwart van de wedstrijd begon voortvarend voor de heren uit Hardinxveld-Giessendam. De Rivertrotters begonnen de wedstrijd met een voorsprong. Maar halverwege de eerste periode namen de Squirells het scoren over en kwamen de Rivertrotters er in aanvallend opzicht niet altijd meer even goed aan te pas. Wel werd er een mooie driepunter gescoord door de nestor van het team, Nico van der Put. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de eerste periode af met een stand van 22-11 in het voordeel van de Squirells.

Gelijk vanaf het begin van het tweede kwart begonnen de mannen van de Rivertrotters eindelijk te basketballen naar hun kunnen. Door goede schoten van buiten af van Chris den Boer en mooie inside scores van Bert Mostert en Niek van Vliet liepen de mannen van de Rivertrotters in op de tegenstander. Door het sterk en strakke verdedigen en goed uitgespeelde scores wisten de heren van de Rivertrotters de ruststand te bepalen op een gelijke stand, namelijk 35-35.

Het derde kwart verliep echter desastreus voor de rabobankformatie uit Hardinxveld-Giessendam. In het begin van dit kwart waren beide teams nog aan elkaar gewaagd, tot het ingaan van de 4de minuut. De heren van de Rivertrotters waren het scoren en sterke verdedigen plotseling kwijt. Hierdoor sloegen de Squirrels in 3 minuten een flink gat. Ondanks dat de coach van de Rivertrotters, Peter Lock, nog van alles probeerde om het een en ander recht te zetten in twee time-outs bleek het gat te groot geworden. Aan het eind van het derde kwart stond dan ook de score van 61-42 op het scorebord.

Toch waren de heren van de Rivertrotters nog lang niet verslagen, dit bleek dan ook in het vierde en tevens laatste kwart van deze wedstrijd. De Rivertrotters zetten nog één keer de schouders er onder en gaven alles wat zij nog in zich hadden. Jammer genoeg bleek dit niet voldoende te zijn voor de overwinning in deze wedstrijd. Mede door pijntjes en opgelopen blessures waren de wissel mogelijkheden zeer beperkt voor de coach van de Rivertrotters. Hierdoor konden de Squirelles in de laatste paar minuten van de wedstrijd uitlopen naar een veel te grote score. De uiteindelijke eindstand was 82-62.

Aanstaande zaterdagmiddag staat er om 13:00 uur in Sporthal de Wielewaal weer een wedstrijd op het programma voor de heren 1 van de Rivertrotters. Zij zullen dan de Cangoroes ontvangen. Het belooft een spannend en boeiende wedstrijd te worden aangezien de Cangeroes net zoals de Rivertrotters tot op heden nog geen wedstrijd wist te winnen.