Afbeelding
Archief BDUmedia

Geen zebrapad kruising Thorbeckestraat - Troelstrastraat

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een oplossing voor de oversteek nabij restaurant Kampanje, kruising Thorbeckestraat-Troelstrastraat, lijkt niet aanstaande. Het CDA wees tijdens het vragenkwartiertje donderdag 27 oktober, op de onveilige situatie daar. De PvdA wilde dezelfde bijeenkomst weten hoe het zat met de opzet van de Evenementenkalender.

Door Wil Sommeijer

De oversteekplaats Thorbeckestraat-Troelstrastraat wordt vooral door scholieren als onveilig ervaren. ,,Auto's die over de Giessen komen vanuit de richting van het station, rijden met hoge snelheid, maximaal vijftig kilometer, naar beneden richting rotonde in de Peulenlaan. Voor scholieren, komend uit de richting Troelstratstraat, die daar de oversteek Thorbeckestraat maken is dit niet altijd een veilige oversteek'', zei Timon van Zessen (CDA). Hij was benieuwd of de gemeente vanuit de bevolking al eerder geluiden over verkeersonveiligheid had gehoord. Dat had de gemeente wel, zei wethouder Theo Boerman. ,,Het punt is volop onderwerp van discussie. Het ligt op een lastige plaats op ook nog eens een ingewikkeld kruispunt. De verkeerscommissie vindt het niet wenselijk om daar nog een oversteekplaats te creëren, dan komen er drie oversteekplaatsen dicht bij elkaar. Het is een lastige situatie die moeilijk vriendelijk is in te richten. Verkeersdeskundigen zeggen dat het nu de meest veilige manier is om over te steken.''

Niek Verkaik, burgerlid PvdA, vroeg zich af of het nog mogelijk is om grote en middelgrote evenementen te organiseren nu is gesteld dat het aanmelden van evenementen voor 1 december moet plaatsvinden. ,,Betekent dit dat een groot of middelgroot evenement dat niet op tijd is aangevraagd, niet kan doorgaan?'' Burgemeester Maria Wiebosch-Steeman legde uit dat alle evenementen getoetst worden aan de capaciteit van de politie en/of brandweer. ,,Het is niet zo dat niets meer kan, maar dan beslis ik samen met politie of het kan. Het zit zeker niet dichtgetimmerd.'' Dat was een hele opluchting voor Verkaik.

advertentie
advertentie