Feestelijke prijsuitreiking Veiligheidsdag

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In een volle bibliotheek aan de Pietersweer zijn vrijdag aan leerlingen van de groepen zeven de prijzen uitgereikt van het project 'Veiligheid'. Alle plaatselijke basisscholen deden aan dit project mee. Het project maakt deel uit van de Veiligheidsdag, die vrijdag van 6.00 uur tot zaterdag 6.00 uur is gehouden.

De jury, bestaande uit Zoey van de Velde (groep acht OBS Anne Frank uit Gorinchem), Jan Mathijs Vaal (gemeenteambtenaar Openbare Orde en Veiligheid) en Willem Doesberg (wijkagent) heeft het niet gemakkelijk gehad. De leerlingen brachten veel ideeën over veiligheid in het verkeer, zoals oversteekplaatsen en veilige fietsroutes. Zoals beloofd zullen de ideeën bij gemeente en verkeerscommissie worden aangeboden, waarna het resultaat naar de kinderen wordt teruggekoppeld. In totaal staan meer dan vijftig werkstukken in de bibliotheek tentoongesteld, die allemaal te zien zijn tot 17 november.

Wethouder Eelke Kraaijeveld reikte samen met Willem Doesberg en Bart Willemsen (districtschef Alblasserwaard-Vijfheerenlanden) de prijzen uit aan de winnaars van de eerste prijs. De jongelui kregen ook een koord met daaraan een sleutelhanger die ook huis-aan-huis wordt bezorgd.

De winnaars van de eerste prijs zijn: Marileen Meijer (Zevenster); Silke Hopstaken en Esther v.d. Veen (Driemaster Bellefleur); Myrte Huisman en Melinda Sterrenburg (Ichtus 7a); Nova Mourer, Anne Meerker en Dagmar Duijzer (Ichtus 7b); Quinty de Rover (Driemaster 7/8); Marvin Klijn en Mark Verheul (Rehoboth 7a); Sjoukje van Weeren en Larissa v.d. Aa (Rehoboth 7b); Dennis Dubbeldam en Laura van 't Verlaat (Merwedeschool 6/7); Hugo Carsijnse (Regenboogschool 7a); Christie Verschoor (Regenboogschool 7/8); Annelin Maaskant (Koningin Wilhelminaschool 7a); Klarien Twigt (Koningin Wilhelminaschool 76).

Al deze kinderen gaan donderdag 17 november een dag op excursie met de wijkagenten om te kijken hoe politie en brandweer gewerkt wordt aan veiligheid voor de burgers.

advertentie
advertentie