Afbeelding

HKC onderuit tegen LUNO

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC slaagt er nog niet in haar draai te vinden in de zaalcompetitie. Nadat de eerste helft van de veldcompetitie was afgesloten met een prima tweede plaats op de ranglijst, wachten de Hardinxvelders na drie wedstrijden in de zaal nog op hun eerste winstpartij.

Blessures van Menno Bakker en Arnold Tromp, twee bepalende spelers bij HKC, betekenden dat de withemden in de uitwedstrijd tegen LUNO met de invallers Stephan de Boon en Thomas aan de Wiel moesten aantreden.

In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij bleek dat de ploeg uit Linschoten korfbaltechnisch niet een al te hoogstaand spelletje op de mat legde, maar wel een grote inzet toonde. HKC ging mee in het spel van de thuisclub en slaagde er niet in haar stempel op de wedstrijd te drukken. Ook was het gebrek aan zuiverheid ook in deze wedstrijd weer een probleem, hoewel nu ook de aanvalsopzet te wensen overliet. Het verschil in de score was steeds miniem, waarbij de thuisclub wel steeds aan de goede kant van de score stond. Bij rust was een 7-5 stand bereikt, die in het tweede bedrijf snel recht werd getrokken. HKC leek beter in de wedstrijd te komen en halverwege de tweede helft kwamen de Hardinxvelders op voorsprong. Een door de Portugese scheidsrechter makkelijk gegeven strafworp bracht de ploegen weer naast elkaar, waarna LUNO weer een voorsprong nam. HKC speelde het vervolgens verdedigend niet slim en uit vrije ballen en strafworpen wist LUNO een beslissend gat te slaan van drie punten. HKC stribbelde nog wel wat tegen maar miste de overtuiging om nog aanspraak te kunnen maken op puntenwinst en kon niet verder terugkomen dan 14-12. Een teleurstellende nederlaag voor HKC, waarbij Niels Deventer (zes), Stephan de Boon (vier) en Emiel Deventer (twee) de doelpuntenmakers waren.

Zaterdag speelt HKC in De Wielewaal tegen HKC Utrecht. Aanvang 16.45 uur.