Inzamelingsactie voedselbank groot succes

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Het wordt geen pakket met allerlei luxe producten, maar het is zeker welkom in deze huishoudens waar het ook rond de kerst elke dag weer puzzelen is om een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten. Dan is een pakket met bijvoorbeeld soep, pasta, koffie en thee, een rookworst en een ontbijtkoek heel erg welkom. Na het vullen van de pakketten blijft nog ruim voldoende over om de komende maanden de pakketten aan te vullen met levensmiddelen en verzorgingsproducten. We willen bij deze iedereen bedanken voor hun aandeel in dit resultaat; de supermarkten die de actie hebben mogelijk gemaakt, de vrijwilligers voor hun enthousiasme en inzet en zeker ook het winkelend publiek voor hun bijdrage", aldus een vrijwilligster van de Voedselbank in Hardinxveld-Giessendam.

In twaalf regionale supermarkten hebben vrijwilligers van de voedselbank afgelopen weekend boodschappen ingezameld voor voedselpakketten. En met resultaat. Ze mochten een overweldigende hoeveelheid levensmiddelen en verzorgingsproducten in ontvangst nemen. Een groot deel van het winkelend publiek nam de moeite om wat extra's af te rekenen bij de kassa. Dat ging van een zak pepernoten of een rookworst tot een tas en soms zelfs een winkelwagen vol. Al deze boodschappen vormen met elkaar een grote hoeveelheid boodschappen die onder andere gebruikt wordt om een kerstpakket samen te stellen voor de ongeveer honderd klanten van de voedselbanken in de regio.

Meer informatie op www.voedselbanksliedrecht.nl, www.voedselbank-hardinxveld-giessendam.nl en www.voedselbankalblasserdam.nl.

advertentie
advertentie