Nieuwe leverancier vervangt scootmobielen, badliften en rollators

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In het vragenuurtje wilde SGP-raadslid Arjan Meerkerk donderdag weten waarom de gemeente voor een andere leverancier van WMO-middelen (scootmobiel, badliften, rollators, red) heeft gekozen. De nieuwe leverancier vervangt alle middelen en Meerkerk wilde weten welke redenen hieraan ten grondslag liggen. ,,Als dit elke vier jaar gebeurt, is dat kapitaalsvernietiging.'' Ook had hij vragen hoe de aanbesteding is gegaan. Meerkerk heeft namelijk nogal wat klachten gehoord.

Door Wil Sommeijer

Die opmerkingen waren ook bij wethouder Paul Letterie binnengekomen. ,,Wij besteden Europees aan, dus dat geldt ook voor deze zaken. Vijf leveranciers hebben een offerte ingediend en de laagste heeft het werk gekregen. Dit speelt ook in andere gemeenten. Overigens heeft ook de heer Hoedelmans van de T@B vragen gesteld. Bij de criteria ter beoordeling zijn we uitgegaan van zestig procent van de prijs, dertig procent klantvriendelijkheid en tien procent weet ik even niet. Het is overigens geen kapitaalsvernietiging, want de middelen worden in andere gemeenten ingezet. Ik wil nog zeggen dat de aanbesteding 39 procent lager lag dan de vorige aanbieder.'' Meerkerk wees op het feit dat de verandering behoorlijk vervelend is voor de mensen die hiermee geconfronteerd zijn. Letterie gaf aan dat gezamenlijk overleg met de zeven gemeenten en de firma (Van Breugel, red.) is geweest met de vraag of hun werkwijze op een andere manier kan plaatsvinden. Volgens Kim Putters (PvdA) kan kiezen voor de goedkoopste ook duurkoop betekenen. ,,Het verschil in prijspercentage is ongelooflijk hoog. Zit dat in de kwaliteit van het materiaal, moet dat eerder vervangen worden?''

Benhard van Houwelingen (T@B) dacht dat een van de voorwaarden was dat hulpmiddelen niet ingenomen zouden worden. ,,In het bestek is ruimte gelaten tussen beide partijen over de overname van de middelen. Het is ons echter niet gelukt om de oude leverancier Dove en de nieuwe op een lijn te krijgen. Ik vind ook dat de manier waarop door Van Breugel is gehandeld niet de meest prettige is en daar moeten we wat aan doen'', aldus Letterie.

advertentie
advertentie