Dag van de woningmarkt in gemeente

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Op initiatief van het CDA en gesteund door alle fracties is de motie 'Dag van de woningmarkt' aangenomen. Achterliggende gedachte is dat de gemeente medio 2012 een wat zichtbaardere rol vervult bij het doorbreken van de vastzittende woningmarkt.

Door Wil Sommeijer

De woningmarkten die dit jaar in de Drechtsteden en in 2010 in Gorinchem zijn georganiseerd, hebben een groot aantal bezoekers over de vloer gehad. Tijdens de woningmarktdag worden alle betrokkenen, aanbieders, uitgenodigd, zoals de gemeente, makelaars, banken, hypotheekverstrekkers en vertegenwoordigers vanuit het maatschappelijke middenveld zoals de woningbouwvereniging. Doel is inzicht te verschaffen in de bestaande nieuwbouwprojecten, de nieuwbouwprojecten die binnenkort in de verkoop gaan zoals Tienmorgen-Noord en de Blauwe Zoom en de woningen die te koop staan. Aandacht moet er zijn voor het aanbod van woningen voor kwetsbare groepen en starters.

,,De woningmarkt heeft niet alleen als doel om een totaal aanbod huur en koop in ons dorp te verschaffen, maar belangrijker is dat potentiële kopers met elkaar in gesprek raken, wat weer kan leiden tot spontane verkoop of woningruilen. Hiermee kan ook weer vertrouwen en beweging ontstaan in de woningmarkt'', zegt Timon van Zessen (CDA).

Wethouder Cor de Jong vond het een goede suggestie. Hij maakte twee kanttekeningen. ,,Medio 2012 lijkt mij wat vroeg. Ik zou het willen koppelen aan de ontwikkeling van de Blauwe Zoom. Daar wordt eind 2013 mee begonnen. Verder initieert de gemeente, want voor het organiseren is geen budget.''

Van Zessen vond het eind van een jaar niet zo wenselijk. Hij zag het liever in een tijd dat het wat zonniger is zodat mensen naar buiten gaan. En Kim Putters (PvdA) was blij met het initiatief. ,,Maar waarom wachten op de Blauwe Zoom. Ik zou zeggen, doe het twee keer per jaar, misschien kunnen we er een 'woningdating.nl' aan koppelen.'' Maar dat laatste was niet helemaal serieus bedoeld.

advertentie
advertentie