Wethouder opent Centrum voor Jeugd en Gezin

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

Kraaijeveld zei blij te zijn met de grote opkomst van mensen die in de praktijk met de 'poten in de klei staan', zoals hij het uitdrukte. ,,Met vijfentachtig procent van onze jongeren gaat het goed, maar we kunnen hen een nog betere toekomst geven door samen te werken. Zorgen dat ze niet in de zwaardere trajecten terecht komen'', aldus een enthousiaste wethouder.

H'VELD-G'DAM - Onder grote belangstelling heeft wethouder Eelke Kraaijeveld maandagavond in buurthuis De Ducdalf, het Centrum voor Jeugd en Gezin geopend. Daarmee is Hardinxveld-Giessendam de laatste in de rij van acht gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (A&V) die een centrum hebben geopend. Door Wil Sommeijer

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is voor alle ouders, opvoeders, kinderen, jongeren en professionals. Uitgangspunt is het versterken van de eigen kracht en licht pedagogisch advies. Het centrum vormt de basis voor het jeugdwerk. Geen dingen dubbel doen, waar liggen de gaten en waarin kunnen we elkaar versterken. Klein of groot probleem vroegtijdig signaleren. ,,Niet alleen de focus op de zorg richten, maar kijken hoe we juist preventief de zaak aanpakken voordat ze bij wijkagent Willem Doesburg terecht komen. Als gemeente zullen we hierin een rol spelen, maar wel samen met partners uit de praktijk'', zei Kraaijeveld.

In een geanimeerde sfeer bogen de aanwezigen zich over vijf thema's en werd volop gediscussieerd. Het bordje komt te hangen bij het Rivas-gebouw aan de Pietersweer, het onderkomen waar het centrum gevestigd is.

Kijk voor meer informatie op: www.cjgav.nl.

advertentie
advertentie