'Regenboogschool wordt gesloopt'

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het is zo ver. Jarenlang heeft de gemeente met het bestuur van de Regenboogschool onderhandeld over de bouw van een nieuw schoolpand. De onderhandelingen zijn in een vergevorderd stadium en de gemeente heeft een sloopbedrijf al opdracht gegeven om de Regenboogschool te slopen. Maandag 5 december wordt met de werkzaamheden begonnen, maar de voorbereidingen zijn inmiddels al gestart. Het sloopbedrijf heeft de bouwkeet al op het schoolplein geplaatst.

De school heeft echter één probleem: een nieuw onderkomen is er nog niet. Het bestuur, de directeur, de leerkrachten en de kinderen zijn ten einde raad. Als er geen nieuw schoolgebouw is, waar moet dan les worden gegeven? Waar moeten de kinderen spelen? Maar nog belangrijker: kan het Sinterklaasfeest nog wel doorgaan? Als maandag grote kranen aanwezig zijn om de school te slopen, kan Sinterklaas niet op school komen. Het bestuur en de directeur zijn aan het zoeken naar een oplossing. Voor de zekerheid is Sinterklaas al benaderd. De goedheiligman heeft de boodschap gekregen dat hij niet op school hoeft te komen, omdat de school wordt gesloopt. Sinterklaas heeft wel al Zwarte Pieten naar de school gestuurd. Zij hebben de bouwkeet in beslag genomen. Hoe lang kunnen de Pieten dit volhouden?

Het bestuur en de directeur hebben de hoop dat de leerlingen van de Regenboogschool ook nog goede ideeën hebben. ,,Misschien hebben zij de oplossing voor dit probleem. Eén ding is duidelijk: er moet iets gebeuren en snel ook. Als niet iets snel gebeurt, dan gaat dit jaar het Sinterklaasfeest op de Regenboogschool niet door."

advertentie
advertentie