'Nominatie mooi eerbetoon aan Gerrit de Bruijn'

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vreugde maakte snel plaats voor verdriet bij IHC Merwede toen aan het begin van deze maand medewerker Gerrit de Bruijn om het leven kwam tijdens een ernstig ongeval. De Bruijn had kort voor zijn overlijden zijn werkgever genomineerd voor de Hersenbokaal, een jaarlijkse prijs van de Hersenstichting voor werkgevers die extra moeite doen om een werknemer met een hersenaandoening in dienst te houden.

,,Gerrit was een heel bijzondere werknemer en wij vonden de nominatie een mooi gebaar van hem. Het is heel bijzonder als een werknemer zijn waardering op deze wijze uitspreekt'', aldus een woordvoerder van IHC Merwede.

De Hersenbokaal is op 24 november uitgereikt. IHC Merwede nam de prijs niet mee naar huis, maar kijkt met een goed gevoel terug op de bijeenkomst. ,,We zijn daar heengegaan met vier collega's, een broer en twee schoonzussen van Gerrit. Het was erg emotioneel, maar tegelijkertijd ook een prachtig eerbetoon. De organisatie had van tevoren contact gehad met de familie en alles was perfect geregeld. Uiteindelijk waren we allemaal heel erg blij dat we naar deze bijeenkomst zijn gegaan. Voor de familie is het portret dat van Gerrit is gemaakt vanwege de nominatie erg waardevol. Ze zijn daar heel erg blij mee.''

Kruidvat hoofdkantoor heeft uiteindelijk de Hersenbokaal-Juryprijs 2011 gewonnen. Politie IJsselland won de Hersenbokaal-Publieksprijs. De Hersenstichting plaatste een filmportret van elke genomineerde op de website. Het publiek kon vanaf 15 oktober een stem uitbrengen op één van deze vijf genomineerden. Na het ongeval op 7 november heeft de organisatie in overleg met de familie besloten het filmpje van Gerrit wel op de site te laten staan, maar er kon niet meer op gestemd worden. ,,Zo staat het nu eenmaal in het reglement'', legt de woordvoerder van IHC Merwede uit.

advertentie
advertentie