EMS stoomt kinderen Kadoze Kaduize klaar voor show

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Instructrices van muziekvereniging EMS hebben kinderen van Kadoze Kaduize geleerd hoe zij met een majorette moeten omgaan. Deze bijzondere samenwerking heeft na vier weken trainen geresulteerd in een uitvoering.

Het idee om de kinderen van de buitenschools opvang een workshop aan te bieden, was afkomstig van de majorette- en twirlafdeling van EMS. Zij willen de sport meer promoten in de regio. Locatiemanager Karin de Groot van Kadoze Kaduize was meteen enthousiast. Gedurende vier weken kregen de kinderen de mogelijkheid om een uur les te krijgen van twee instructrices van EMS, Anita van 't Verlaat en Wendy Hobma. In deze weken zouden zij de kinderen klaarstomen voor een show.

Ouders, grootouders, broertjes, zusjes en ook vriendinnetjes waren zeer benieuwd wat de kinderen geleerd hadden. Op vrijdagavond werden zij getrakteerd op twee shows van hun kroost, aangevuld met optredens van leden van EMS en informatie over de sport in het algemeen. Aan het einde konden de trotse instructrices terugkijken op een geweldige avond, waarbij de sport en de vereniging op een positieve manier in het voetlicht gezet was. Wendy Hobma, instructrice van de majorettes: ,,Bij het woord majorettes denken mensen vaak nog steeds aan de traditionele vorm van voor de drumband uitlopen. Afgelopen vrijdag hebben wij kunnen laten zien dat het meer dan dat is met een paar eenvoudige acrobatische bewegingen en nog belangrijker: dat het een sport is die iedereen kan uitoefenen''. Karin de Groot van Catalpa was ook erg enthousiast. ,,Als kinderopvangcentrum probeer je ouders en kinderen steeds meer te bieden. Dat is zeker gelukt met deze workshops.''

Meer informatie over Catalpa is te vinden op www.catalpa.nl. Muziekverenging EMS presenteert zich op www.emshardinxveld.nl.

advertentie
advertentie