Nieuwe algemeen directeur voor Oasen

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Walter van der Meer treedt per 1 februari 2012 in dienst als nieuwe algemeen directeur van drinkwaterbedrijf Oasen. Hij volgt hiermee de huidige directeur Alexander Vos de Wael op, die ruim 25 jaar leiding gaf aan Oasen. ,,Van der Meer heeft veel kennis op het gebied van innovatie en drinkwatertechnologie. Met zijn brede bedrijfsmatige en bestuurlijke ervaring en zijn netwerk in de wetenschappelijke wereld is hij de juiste man om leiding te geven aan een van de meest uitdagende drinkwaterbedrijven uit de drinkwatersector", stelt woordvoerder Joost van Luijt in een schriftelijke reactie.

Oasen zit midden in een investeringsprogramma van 250 miljoen euro dat loopt tot 2020. Onderdeel van dit programma is de herbouw van twee zuiveringsstations en het vervangen van honderden kilometers leiding. ,,Ook investeert Oasen veel in innovatie en ontwikkeling van haar ondergrondse infrastructuur waarvan grootschalige vervanging voor het volgende decennium in de planning staat. Als bedrijf dat vanwege de bodemgesteldheid in haar voorzieningsgebied lastig te zuiveren water oppompt en veel werk aan haar leidingnet heeft, is Oasen van oudsher een vernieuwend en oplossingsgericht bedrijf. Kwaliteit en volksgezondheid staan bij Oasen voorop. Van der Meer heeft in zijn loopbaan bewezen dat dit bij hem in goede handen is", aldus Van Luijt.

Walter van der Meer volgde de studie Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Delft. In 2003 promoveerde hij in de Civiele Techniek aan deze universiteit. Van der Meer was sinds 1992 in dienst bij drinkwaterbedrijf Vitens. Daar was hij vanaf juni 2009 lid van de directie, met de portefeuille bedrijfsvoering en watertechnologie. Van Luijt: ,,Hij is sterk betrokken bij innovatie binnen Vitens en in die zin geen onbekende voor Oasen." Sinds 2011 is hij als deeltijdhoogleraar Innovatieve Waterzuiveringsprocessen verbonden aan de Technische Universiteit Delft. Die leerstoel zal hij blijven bekleden.

Alexander Vos de Wael verlaat per 1 april 2012 Oasen, vlak voordat hij 68 jaar wordt. ,,Onder zijn leiding maakte het drinkwaterbedrijf de afgelopen decennia een grote kwalitatieve verbetering door. Zowel op waterproductie, -distributie en op organisatorisch vlak heeft Oasen zich ontwikkeld tot een gezond drinkwaterbedrijf", besluit de zegsman.

advertentie
advertentie