Eerste puntenverlies voor schaker Vonk

3 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Marius de Wit heeft voor het eerste puntverlies van Jaco Vonk gezorgd in de interne schaakcompetitie van De Giessen.

In een onderhoudende partij bouwde Jaco een goede stelling op, maar hij verzuimde door te drukken. Met een dubbel pionoffer probeerde hij er toch doorheen te komen, maar Marius verdedigde goed. Jaco won nog wel een kwaliteit, maar de stelling was ondertussen in evenwicht geraakt. Jaco zocht nog naar een opening, maar zijn tijd was bijna op en Marius wilde er geen ordinair tijdnoodgevecht van maken. Remise derhalve.

Eddy Korevaar kreeg opnieuw de tweede plaats in handen middels een revanche op Zenun Cormehic. Wim Rietveld is ook in goede vorm, hij versloeg de sterke Ernst Delwel. Wim vermoedt dat zijn rating de 1800-grens moet kunnen passeren. Met dergelijk spel moet dat zeker lukken. Leuk was dat Wim twee schakers meenam naar de club. Willem Hochstenbach mocht het proberen tegen Andre van Wingerden. Het werd een aardig potje, maar Andre toonde zich de betere schaker. A. Sulek, van Poolse afkomst, werd geloot tegen Jan Piet van den Dool. Sulek zette de partij goed op en dwong Jan Piet bijna tot opgave. Jan Piet wist zich echter als een Houdini te bevrijden en met een paar krachtzetten wist hij de koning van zijn tegenstander mat te zetten. Louis Rutgers werd opnieuw gekoppeld aan Gijs Bos en had er weer een zware kluif aan. Dit keer hield hij wel het hoofd koel en won de partij.

Uitslagen ronde elf: Jaco Vonk-Marius de Wit 0,5-0,5; Zenun Cormehic-Eddy Korevaar 0-1; Wim Rietveld-Ernst Delwel 1-0; Chris van Wieringen-Arjo van Houwelingen 0-1; Bram Capelle-Ton Boot 1-0; Willem Hochstenbach-Andre van Wingerden 0-1; Gijs Bos-Louis Rutgers 0-1; Jan Donkersloot-Cees van der Straaten 0-1; Jan Piet van den Dool-A. Sulek 1-0.

Het tweede team van De Giessen speelde een thuiswedstrijd tegen Woerden IV. Het team draait goed. Voor de derde keer in successie kwamen de Giessenburgse mannen niet in de problemen en werd de wedstrijd netjes naar de overwinning gebracht. Chris Tromp was snel klaar, zijn tegenstander kwam niet opdagen. Wim Deurloo speelde snel remise en Ab Glimmerveen won een mooie partij aan bord twee. Wim Koutstaal kende ook geen problemen en de voorsprong was reeds enorm. Rob van Driel en Marcel moesten het onderspit delven, maar dat werd weer hersteld door Bert van Hees en Jan Post. De Giessen II deelt nog altijd de koppositie met Acquoy I, beide teams hebben nu drie wedstrijden gewonnen.

advertentie
advertentie