Vogelshow in Hervormd Centrum

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vogelverenigingen van Gorinchem tot Ridderkerk en van Nieuw-lekkerland tot Heerjansdam strijden donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 december om de 'Drechtstreekcup'. Zij doen dit tijdens de 54ste vogeltentoonstelling van Vogelvereniging Vogelvreugd in het Hervormd Centrum.

Ruim achthonderd vogels worden geshowd, in diverse soorten en kleuren. Hierbij valt te denken aan kleur- en postuurkanaries, grasparkieten, diverse kromsnavels en verschillende soorten tropische vogels zoals zebravinken, spitsstaartamadines, gouldamadines, papagaaiamadines, diverse insecteneters en Europese cultuurvogels, zoals de goudvink, putter en groenling. Woensdag 7 december worden de vogels gekeurd door tien keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Deze keurmeesters beoordelen de vogels op kleur, conditie, vorm en bevedering. Vervolgens worden de winnende vogels bekendgemaakt.

De zaal in het Hervormd Centrum is mooi aangekleed en uiteraard ontbreken de volières en vitrines met diverse vogels niet. Ook dit jaar is een verkoopafdeling aanwezig. Vogels, rechtstreeks afkomstig van de kwekers, worden verkocht. Tijdens de show is het rad van avontuur een vast onderdeel. Op donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagmiddag draait het rad weer. Opnieuw zijn veel mooie prijzen te winnen.

De openingstijden zijn: donderdag 8 december van 19.00 uur tot 22.00 uur; vrijdag 9 december van 10.00 uur tot 22.00 uur; zaterdag 10 december van 10.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De vereniging hoopt deze tentoonstelling weer een groot aantal nieuwe (jeugd)leden te mogen verwelkomen. Zij ontvangen het maandblad 'Onze Vogels' van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Meer informatie: W.J. van der Linden, Deltalaan 104, 3363 AH Sliedrecht, 0184-420053.

advertentie
advertentie