Definitief ontwerp Tienmorgen-Noord in Het Debat

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In Het Debat van donderdag 8 december komt het definitieve ontwerp Tienmorgen-Noord aan de orde. Wethouder Cor de Jong heeft deze mededeling gedaan in het persgesprek. Ook de dubbele oud- en nieuwviering kwam in het praatje aan de orde, evenals de ondergrondse afvalinzameling in de wijk.

Door Wil Sommeijer

Het definitieve stedenbouwkundig rapport van Tienmorgen-Noord wijkt iets af van de voorgaande. ,,In dat rapport was sprake van vrij veel openbaar gebied. Dat hebben we iets teruggebracht. Wel worden de kavels wat groter gemaakt, loopt een flinke groenstrook door het midden van de wijk en blijft het voetpad door de griend gehandhaafd. Tachtig woningen worden gerealiseerd'', aldus De Jong.

Het rapport gaat nu naar de raad, maar pas in 2012 komt het bestemmingsplan aan de orde. ,,Het duurt toch wel een driekwart jaar voor dat rond is. Wel werken we intussen aan de aanbesteding van het bouwrijp van de grond maken. Het duurt gemiddeld één á anderhalf jaar om de bouwgrond in te laten klinken. In vier fases wordt gebouwd, zo is de planning. In 2014 worden in de eerste fase twintig woningen gebouwd, de laatste twintig huizen worden in 2020 gerealiseerd. Maar komt er weer meer vraag naar woningen, dan halen we de bouw wat meer naar voren. We zullen inspelen op de markt van dat moment.''

De eerste ondergrondse afvalinzamelingsplaatsen zijn er al. Een in Boven-Hardinxveld en bij de Albert Heijn kunnen mensen ook hun glas kwijt. Dat gaat uitgebreid worden, vertelde wethouder Theo Boerman. Bijvoorbeeld op de kop van de Oranjestraat/Binnendams. Het gaat dan voornamelijk om glasbakken en plasticcontainers. De hele operatie duurt twee jaar. Ook is het de bedoeling dat onder de bakken geheid wordt. Dat is in Boven-Hardinxveld niet gebeurd en daar treedt toch enige verzakking op.

Burgemeester Maria Wiebosch-Steeman was blij dat stichting Het Vierspan wederom organisator is van het feest rond oud en nieuw. Een dubbel feest zelf in verband met het tienjarig bestaan. Dus niet alleen feest tijdens de jaarwisseling, maar ook op 30 december.

Wiebosch-Steeman meldde verder dat de politie dit jaar een groot 'offensief' inzetten ten aanzien van het afsteken van vuurwerk. ,,De politie gaat heel scherp toezicht houden en mensen moeten ook melden als vuurwerk wordt afgestoken. Nu al zijn jongeren naar Buro Halt verwezen.''

advertentie
advertentie