X-mas Edition van Sunday Jazz

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Traditiegetrouw is de Sunday Jazz van Bigband Blast! in december een kerstconcert. Dit jaar kunnen de liefhebbers van de Sliedrechtse Bigband op zaterdag 18 december naar de Lockhorst de vierde jazzy Christmas Edition! Mooie balads, bekende standards, maar ook veel nieuw werk zal de revue passeren.

Bigband Blast stortte zich al ruim voor de aankomst van sinterklaas op het kerstrepertoire. Veel nieuwe nummers zullen de revue passeren. Componist/arrangeur Anton Burger arrangeerde speciaal voor Bigband Blast! een aantal kerstnummers, waaronder de opener 'It's the most wonderful time of the year'. De speciale gast-solist van deze kerstshow is Gé Titulaer. De professionele carrière van deze zanger, componist en multi-instrumentalist begon bij de popgroep Pat Cool met de succesvolle door hem gecomponeerde debuutelpee 'Daybreak'. Ook als zangsolist wist Gé zijn weg te vinden. De eerste solo-elpee 'What's New', geproduceerd door Cees Schrama, werd meteen onderscheiden met een Edison. Hierna maakte Gé nog veel meer cd's. Hij werd als solist uitgenodigd om mee te doen aan het Nordring Festival in Helsinki. Tezamen met Charly Mariano, Ack van Rooijen en Greetje Kauffeld won hij dit spektakel en gold hij vanaf dat moment als een belangrijke ontdekking. Vooraanstaande muziekjournalisten plaatsen hem op één lijn met grote namen als Frank Sinatra, Tony Bennett en George Benson. Vanuit heel Europa ontvangt hij uitnodigingen voor concerten, tv-shows en radioprogramma's. In zijn carrière deelde Gé het podium met wereldsterren als Toots Thielemans, Eddie Daniëls, Clark Terry, Norma Winston, Diane Schuur, John Clayton en natuurlijk zijn zoon Boris, die doorbrak in het tv-programma Idols. Met zijn nieuwe vaste trio wordt een live-cd voorbereid die de projectnaam 'G4fun' heeft meegekregen. Naast pianist, componist en arrangeur Edwin Schimscheimer maken ook drummer Niek van Wiggen en bassist Jasper Somsen hiervan deel uit.

Behalve Gé Titulaer levert natuurlijk ook vaste BBB!-zangeres Suzanne Jansen haar vocale bijdrage aan deze X-mas editie.

De aanvang van het concert op zondag 18 december is om 15.00 uur in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 in Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, 0184-413046 en aan de kassa van De Lockhorst. Rechtstreeks bestellen kan via www.theaterdelockhorst.nl. Zie www.bigbandblast.com voor de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.

advertentie
advertentie