River Trotters onder 20 ongeslagen winterkampioen

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - River Trotters jongens onder 20 is met redelijk grote overmacht winterkampioen geworden door de thuiswedstrijd tegen Zoebas met 78-59 te winnen.

Vooral in het eerste kwart toonden de Hardinxveldse basketballers hun klasse door een 16-0 run te plaatsen. Na een 26-9 tussenstand, verliep het tweede kwart een stuk minder. De marge slonk tot zeven punten bij de rust: 36-29. In de rust wees de coach erop dat een kampioen alle wedstrijden moet kunnen winnen. De spelers knoopten de adviezen goed in hun oren en liepen uit naar een 54-37 voorsprong. In het vierde deel kregen de zenuwen toch wat vat op de thuisploeg. Zoebas had echter niet meer het vermogen het gat te dichten.

River Trotters is daardoor ongeslagen kampioen geworden in de eerste klasse Rayon. In de tweede seizoenshelft speelt de ploeg in de eerste klasse van het Rayon combi onder 20, onder 22.