Radio Oranje Nationaal op de kabel

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De programmaraad Zuid-Holland Zuid introduceert in het nieuwe conceptadvies voor 2012-2013 'Radio Oranje Nationaal'. ,,Vanwege het puur Hollandse geluid van deze aanbieder", aldus de raad. Omroep Brabant ziet de adviesraad als goed beluisterde publieke regionale radiozender voor met name het zuidelijke en westelijke deel van het gebied Zuid-Holland Zuid. Om diezelfde reden wordt ook vanuit het noorden Radio M Utrecht geadviseerd. Met name in de noordoostelijke regio van het gebied Zuid-Holland Zuid hebben veel luisteraars belangstelling voor Radio M.

Na slechts een jaar doorgifte, verdwijnt Slam!TV van de kabel. De nieuwe eigenaar kiest voor digitale doorgifte waardoor deze muziekclip-zender uit het analoge basispakket verdwijnt. MTV komt op de vrijgevallen plaats in het conceptadvies. Door de verplaatsing van MTV naar het basispakket, komt WDR op plaats 24.

Het conceptadvies voor het seizoen 2012-2013 ligt tot eind januari ter visie op de website van Programmaraad Zuid-Holland Zuid: www.prgzhz.nl. Programmaraad Zuid-Holland Zuid ziet uit naar reacties via e-mail of via het forum op de website.

UPC Nederland krijgt het definitieve advies begin februari 2012. Begin juli worden de aanpassingen op het netwerk doorgevoerd.

advertentie
advertentie