Stichting Mentorschap Drechtsteden breidt werkterrein uit

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na drie jaar voornamelijk gewerkt te hebben in de Drechtsteden, is de Stichting Mentorschap Drechtsteden nu actief in de gehele regio Zuid-Holland Zuid. De organisatie heeft daarom de naam veranderd in Stichting Mentorschap ZHZ.

,,In onze samenleving wordt uitgegaan van maximale zelfbeschikking van zorgvragers. Voor wilsonbekwame mensen, bijvoorbeeld door een ziekte of een beperking, levert dit wel eens problemen op. Als er niemand in de directe omgeving van de betrokkene is die deze vertegenwoordigingstaak op zich kan of wil nemen, kan bij de Stichting Mentorschap ZHZ een mentor worden aangevraagd. Dat is een formele functie en de aanstelling wordt gedaan door de kantonrechter", licht een woordvoerster van de stichting toe.

In de volgende plaatsen kan een beroep worden gedaan op de coördinator van Mentorschap Zuid-Holland Zuid: Asperen, Heukelum, Spijk, Vuren, Herwijnen, Leerdam, Hardinxveld-Giessendam, Graafstroom, Liesveld, Nieuw-Lekkerland, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen, Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Gorinchem, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido Ambacht, Alblasserdam, Sliedrecht.

Voor meer informatie: 06-21220006, www.mentorschap.nl en www.metorschapzhz.nl.

advertentie
advertentie